Valerian Vreme și Daniel Funeriu, reclamați la DNA pentru abuz în serviciu

0

Corpul de control al Guvernului va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei şi Valerian Vreme, fost ministru al Comunicaţiilor Valerian Vreme. O problemă depistată de corpul de control al Guvernului – folosirea licenţelor de software în şcoli, fără contract.

La 30 noiembrie 2009 ar fi încetat drepturile de utilizare al produselor software destinate unităților de învățământ din România, iar, începând cu următoare zi, produsele Microsoft au fost utilizate în continuare în școli, deși contractul expirase. Astfel, trebuia un un nou acord pentru ca toate aceste produse să fie folosite. Dacă acest contract nu s-a făcut, acestea nu mai trebuia să fie utilizate.

179.259 de licențe erau pentru pachetele de tip ProDesktop, iar 6.828 de licențe pentru sisteme de operare Windows Center. Din momentul în care a expirat contractul, aceste produse software au mai fost folosite cel puțin un an. Astfel, s-a creat o obligație de plată de 5,4 milioane de euro mai mare decât prețul de închiriere a licențelor.

Urmează acum ca organul de control al premierului să reclame sesizeze organele de urmărie penală în legătură. Aceste programe informatice erau folosite de elevi la orele de Tehnologie a Informației și Comunicații.

Sursa: Digi 24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.