Valerian Vreme, din nou în colimatorul DNA: S-a folosit de poștași pentru a distribui 14.300 de felicitări de Crăciun în colegiul său din Onești


Potrivit unor surse judiciare, fostul ministru Valerian Vreme s-ar fi folosit de poştaşi pentru a trimite de Crăciun 14.300 de felicitări electorale în colegiul său de deputat, din municipiul Onești. Faptele s-ar fi petrecut în 2011, anunță postul de știri Digi24. Astfel, fostul ministru al Comunicațiilor s-ar fi folosit în interes personal de infrastructura Poştei, fără ca această companie să fi primit vreun ban pentru serviciile de distribuție prestate de poștași. 

Numele lui Vreme apare într-un dosar penal în care DNA vizează mai multe infracțiuni de corupție, derulate între 2011 și 2012, care au cauzat Poștei un prejudiciu total de aproximativ 300.000 euro. Conform unor surse judiciare, în perioada mai 2011 – 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, fost director Logistică în cadrul Poştei Române, la instigarea şi sub autoritatea Mioarei Pribescu, fost director executiv al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR), şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de Poşta Română, fără facturare, corespondenţă prelucrată în poştă hibridă, provocând companiei naţionale un prejudiciu de 1.128.228 de lei, relatează Mediafax.

Conform sursei citate, pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa CNPR nu există procese verbale de predare-primire. În plus, pe lângă aceste documente, lipsesc şi volumele de trimiteri poştale. Surse judiciare citate de Digi24 au confirmat că fostul ministru Valerian Vreme s-ar fi aflat printre beneficiarii serviciilor neplătite, prestate de Poșta. Astfel, Vreme s-ar fi folosit de poştaşi pentru a trimite de Crăciun 14.300 de felicitări electorale în colegiul său de deputat, situat în municipiul Onești. Faptele s-ar fi petrecut în 2011, fostul ministru folosindu-se în interes personal de infrastructura Poştei, fără ca această companie să fi primit vreun ban pentru aceste servicii. 

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor, Marius Constantin Fecioru a fost reţinut de procurori. La audieri se află şi fostul director executiv al companiei, Mioara Pribescu. 

„In considerarea faptului ca l-a determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae (directorul Directiei Regionale de Posta Brasov) sa dea dispozitii care au dus la prejudicierea Companiei Nationale ‘Posta Romana’ SA si a faptului ca inca mentinea in functiune, prin influenta pe care o avea asupra lui Constantin Olimpiu Nicolae, mecanismul de fraudare, Pribescu Mioara (director executiv al Directiei economice din Posta Romana), in data de 21.12.2011, a solicitat lui Zaverdeanu Mihai Serban (asociat si director executiv al SC Terradox Solutions SRL) si apoi a obtinut, avand sustinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv preluarea de la Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, dintr-un birou folosit de acesta din urma (unde era depozitata provizoriu), a corespondentei ministrului Valerian Vreme (reprezentand 14.280 de felicitari de Craciun), destinate electorilor sai din judetul Bacau si predarea ei pentru a fi distribuita de catre CN Posta Romana SA, dar cu asumarea de SC Terradox Solutions SRL a costurilor pe care ar fi trebuit sa le suporte ministrul”, se arata in documentele procurorilor, citate de Hotnews.ro.

 

 

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.