Valentin Ivancea: Voi propune consilierilor județeni adoptarea unei hotărâri prin care să fie aprobată asocierea cu Municipiul Bacău, în vederea realizării punerii în siguranță a conductei de aducțiune Valea Uzului – Grigoreni

Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a precizat ca va propune o hotarare pentru asocierea cu Municipiul Bacau, in vederea punerii in siguranta a conductei de la Valea Uzului – aductiune care genereaza desele avarii lasand orasul Bacau fara apa.

ADIB a comandat o expertiza tehnica care precizeaza exact care sunt punctele slabe ale conductei, unde pot aparea avarii. Asigurarea conductei si lucrarile de consolidare costa aproximativ 25 de milioane de euro:

Voi propune consilierilor județeni în cadrul ședinței ordinare de mâine adoptarea unei hotărâri prin care să fie aprobată asocierea cu Municipiul Bacău, în vederea realizării punerii în siguranță a conductei de aducțiune Valea Uzului – Grigoreni. Măsura concretă, rezultată în urma expertizei tehnice și a Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (DALI), nu poate fi realizată fără finanțare! Așa cum a dovedit în nenumărate rânduri, Consiliul Județean, se va implica și va susține acest proiect. Consider prioritară, necesară și urgentă refacerea conductei de aducțiune!

Aceasta asociere este conditionata de luarea tuturor masurilor care se impun pentru identificarea si atragerea raspunderii persoanelor implicate in reabilitarea conductei din fonduri ISPA si receptionata in 2011, in vederea recuperarii prejudiciului rezultat, in conformitate cu cele declarate de catre primarul Bacaului.

Am solicitat ferm acest lucru și prin adresa nr. 83/ 7.02.2022 depusă la Primăria Bacău luni, înainte de ședința CL la care am participat. Din documentația transmisă către UAT Municipiul Bacău, reies toate neconformitățile constatate de experții tehnici. Pe baza acesteia, proprietarul conductei are posibilitatea de a depune toate diligențele necesare, pentru a stabili cine poartă vina pentru repetatele avarii. Deși aparatul executiv al Municipiului Bacău a refuzat categoric asumarea responsabilităților rezultate din calitatea de proprietar al conductei, la nivel deliberativ, consilierii locali PSD-PPU- PER au inițiat și propus un proiect de HCL prin care să se asigure finanțarea necesară pentru punerea în siguranță a aducțiunii, prin aplicarea soluțiilor dispuse de experții tehnici. Reiterez solicitarea intransigentă- prezentată în cadrul ședinței CJSU și a CL Bacău- de a aplica, cu celeritate, soluțiile pentru asigurarea rezistenței, stabilității și siguranței acestui obiectiv strategic pentru întreaga comunitate băcăuană!” a transmis Ivancea


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentCelebrele case de la Gura Vaii s-au vandut. O locuinta a avut 33 de oferte
Articolul urmatorPoze din campania electorala din 2020 cu Razvan Gaina alaturi de primarul Viziteu. Dragos Benea: „Să recupereze prejudiciul despre care vorbeşte de la cei cu care împărțea pliante electorale în campania din 2020”

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.