Valentin Ivancea: „„Urgențele” de la Spitalul Județean de Urgență sunt suprasolicitate din cauză că – timp de un an de zile – conducerea USR & PNL a Primăriei Bacău nu a dat curs solicitărilor de finalizare a Spitalului Municipal”


Presedinte CJ Bacau, Valentin Ivancea, a mers astazi la SJU Bacau, impreuna cu directorul medical, Adina Lupu pentru a verifica situatia critica in care se afla sectia Urgente. Ivancea spune ca UPU este suprasolicitat iar personalul medical este coplesit de situatie.

Presedintele CJ Bacau ii reproseaza primarului Viziteu ca de un an de zile nu a dat curs solicitarilor de amenajare a etajelor 3,2 si 1 de la Spitalul Municipal. Daca aceste etaje erau terminate, presiune era mult mai mica pe UPU:

„Urgențele” de la Spitalul Județean de Urgență sunt suprasolicitate, iar personalul medical din prima linie copleșit, din cauză că – timp de un an de zile – conducerea USR & PNL a Primăriei Bacău nu a dat curs solicitărilor repetate de amenajare a etajelor 3, 2 și 1 de la clădirea Spitalului Municipal (SM), astfel încât ele să fie transformate în spații suplimentare de preluare & tratare a pacienților infectați cu Covid19. Am cerut din timp, acționând preventiv, relocarea Unității Primiri Urgențe la parterul clădirii SM, în contextul lucrărilor de modernizare a UPU aflate în plină desfășurare și care pun o sarcină suplimentară pe activitatea medicală de aici. Nu am primit răspuns nici până astăzi.

E clar că prioritățile celor de la USR și PNL au fost cu totul altele, nicidecum sănătatea băcăuanilor: respectiv, organizarea Oktoberfest „moldovenesc”, în plină explozie a pandemiei, care a condus la creșterea vertiginoasă a ratei de infectare la 6,25 la mie. Urmează impunerea de noi restricții și interdicții în oraș, din cauza revoltătoarei iresponsabilități a celor aflați la conducerea municipalității băcăuane! Asta, în timp ce ambulanțele stau la coadă în curtea SJU, iar medicii sunt covârșiți de numărul tot mai mare de băcăuani infectați și de lipsa spațiilor de tratare adecvate.

Alături de dr. Adina Lupu, directorul medical al SJU, am verificat astăzi situația critică din secția UPU, unde personalul medical se luptă eroic să țină în frâu o pandemie scăpată de sub control de decidenții politico-administrativi de la PNL și USR, care au ratat atât campania de vaccinări, cât mai ales oportunitatea de a transforma clădirea Spitalului Municipal în spital covid.

În acest moment, posibilitățile SJU sunt complet depășite de amploarea crizei epidemiologice, iar cazurile noi de infectări trebuie direcționate, obligatoriu, și către alte unități medicale din județul Bacău sau din alte județe. Rețeaua electrică de la SJU este depășită de nivelul foarte ridicat al consumului; instalațiile de producere a oxigenului și a fluidelor medicale operează sub sarcină: în condițiile date, o catastrofă sanitară este oricând posibilă, pe fondul epuizării capacităților constructive la care a fost gândit și proiectat Spitalul Județean de Urgență.

Nu mai putem continua astfel! Combaterea pandemiei trebuie să fie o prioritate pentru tot sistemul medical băcăuan, nu doar responsabilitatea exclusivă a SJU Bacău și a personalului medical de aici!” a precizat presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.