Valentin Ivancea: Târgu Ocna se modernizează cu ajutorul fondurilor europene și al Consiliului Județean


Miercuri, 25 mai, presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, impreuna cu vicepresedintele CJ, Gelu Panfil si prefectul judetului, Lucian Bogdanel, au efectuat o vizita in Targu Ocna pentru a verifica stadiul implementarii proiectelor aflate in executie:

Se modernizeaza infrastructura în stațiune, proiect derulat în cadrul POR, cu o valoare de aproximativ 24 milioane lei. Această investiție respectă criteriile obligatorii impuse de UE cu privire la:construcția pistelor de biciclete; modernizarea și extinderea trotuarelor; amenajarea spațiilor verzi, construcția unor zone de recreere & agrement și amenajarea aleilor pietonale.

La Școala nr.1 se implementează un proiect pentru modernizarea și extinderea unității de învățământ, în vederea acordării unor noi facilități pentru copii. Printre lucrările decontate prin POR se numără: Sala de sport, construcție absolut impresionantă, cu o proiectare de excepție și o execuție pe măsură, care poate oricând concura cu proiecte similare din UE; Echiparea cu mobilier școlar adecvat, table smart și calculatoare a sălilor de clasă și a laboratoarelor; Reabilitarea și realizarea instalațiilor termice, electrice și sanitare; Amenajarea și dotarea unei săli pentru derularea proiectului „Școală după școală”. Valoarea totală a acestor investiții, care vor transforma școala din oraș, este de aprox. 20 milioane lei.

Prin Administrația Fondului pentru Mediu, s-a obținut finanțarea de aproximativ 1 milion lei necesară pentru modernizarea sistemul de iluminat public, prin montarea de aparate de iluminat stradale cu LED-uri eficiente din punct de vedere energetic.” a precizat Valentin Ivancea

În derulare se află și proiectele pentru reabilitarea infrastructurii rutiere, aprobate prin asocieri ale CJ cu orașul Târgu Ocna, cu o finanțare substanțială de la județ:

În mod cert, sub gospodărirea primarului PSD, Cristian-Aurelian Ciubotaru, orașul stațiune va căpăta o altă față, modernă, demnă de un oraș turistic, atractiv atât pentru cetățenii din Târgu Ocna cât și pentru cei din județ și nu numai.” a mai adaugat Ivancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.