Valentin Ivancea la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene: „Scopul acestei organizații este de a creşte gradul de implicare şi participare a autorităţilor în procesul decizional, reprezentarea acestora la nivel naţional dar și dezvoltarea economico-socială”


Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a participat in urma cu cateva zile la Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene din România (UNCJR). Scopul acestei organizații este de a creşte gradul de implicare şi participare a autorităţilor în procesul decizional, reprezentarea acestora la nivel naţional dar și dezvoltarea economico-socială armonioasă, durabilă şi sustenabilă a UAT-urilor.

La dezbaterile organizate, alături de președinții CJ din toată țara, au participat Nicolae Ciucă, prim-ministrul României- intervenţie online, Cseke Attila – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Tánczos Barna – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke a punctat aspecte care vizează administrarea județelor, proiectele de dezvoltare a comunităților, ghidurile de finanțare și programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Despre realizarea sistemelor integrate de gestionare a deșeurilor, implementarea proiectelor de mediu și realizarea investițiilor în acest domeniu, a adus clarificări Barna Tánczos- Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor. Un alt subiect abordat a fost infrastructura rutieră dezvoltată de Consiliile Județene și rolul ministerului în susținerea acestor investiții: scoatere din fondul forestier și transferul terenurilor pentru drumurile județene.

De asemenea, am participat, alături de oficialii care au în subordine aeroporturi, la workshop-ul cu tema „Viitorul serviciilor de navigație aeriană în Zona de Control de Aerodrom (CTR/TMA)”, organizat în parteneriat cu Asociația Aeroporturilor din România. La nivelul județului Bacău, împreună cu primarii UAT-urilor, am identificat problemele existente și propunerile de soluționare care exced posibilităților noastre de rezolvare, inclusiv simplificarea procedurilor administrative în implementarea proiectelor de la nivelul județului dar și posibilitățile de finanțare pentru proiectele viitoare. Astfel, luni, la Palatul Victoria, președintele UNCJR- Adrian Veștea va prezenta Primului ministru o situație centralizată, la nivel de țară, pentru îmbunătățirea cadrului legal în care ne desfășurăm activitatea.” a transmis Valentin Ivancea

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.