Valentin Ivancea, dupa ce consilierii judeteni au aprobat trecerea cladirii Spitalului Municipal la SJU: „Primarul Viziteu și acoliții de la USR vor să blocheze finalizarea etajelor 3, 2 și 1 de la fostul Spital Municipal”


Luni, 16 mai, consilierii judeteni au aprobat trecerea cladirii Spitalului Municipal Bacau la SJU Bacau. Pentru ca procesul de complementarizare sa fie finalizat este nevoie ca si consilierii locali ai Municipiului Bacau sa voteze un astfel de proiect.

32 din 36 de consilieri au votatat proiectul. Cei care au votat pentru au fost consilierii PSD – PNL – Pro Romania si Alde, iar cei de la USR si PMP s-au abtinut de la vot. Se pare ca majoritatea consilierilor judeteni au inteles ca nu are importanta cine detine acest spital, iar singurul lucru care conteaza este ca aceasta cladire ,inceputa in urma cu 14 ani in urma, sa fie functionala si sa ofere servicii de sanatate bacauanilor. Acest lucru a fost explicat atat de presedintele CJ Bacau,Valentin Ivancea cat si de consilierii judeteni Cezar Olteanu(PNL) si Cosmin Necula ( Pro Romania).

Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, ii reproseaza primarului Viziteu ca vrea sa blocheze aceasta trecere , riscand prin aceasta atitudine sa lase cladirea Spitalului Municipal in acelasi stadiu – de santier:

Primarul Viziteu și acoliții de la USR vor să blocheze finalizarea etajelor 3, 2 și 1 de la fostul Spital Municipal! Mulțumesc celor 32 de consilieri județeni pentru votul dat astăzi! Preluarea clădirii fostului Spital Municipal în domeniul public al județului Bacău a fost aprobată de Consiliul Județean cu 32 de voturi pentru. Mingea este acum în curtea Consiliului Local, care trebuie să aprobe acest transfer de proprietate, în acord cu soluția identificată de Ministerul Sănătății: terminarea etajelor 3, 2 și 1 de la fostul spital și integrarea sa în circuitul sanitar al Spitalului Județean de Urgență.Mă aștept ca aleșii locali să surmonteze opacitatea primarului Viziteu și a consilierilor USR, care – după 15 ani de șantier – urmăresc să blocheze finalizarea lucrărilor și să mențină clădirea fostului Spital Municipal la statutul de… șantier.

Cinismul găștii politice Viziteu & USR, care sacrifică sănătatea băcăuanilor pe altarul unor interese de grup, este incalificabil și inacceptabil! Mai ales că la Primărie NU EXISTĂ nicio adresă de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din care să rezulte că pot fi investite fonduri europene într-un spital care nu mai există din iunie 2020, fiind desființat prin Hotărâre de Guvern. Le aduc la cunoștință lui Viziteu și acoliților săi că domeniul public al municipiului Bacău nu este „Domeniul Viziteu”, de care vremelnicul primar să dispună după cum îi dictează bunul plac! Trecerea fostului Spital Municipal în domeniul public al județului nu schimbă cu nimic statutul clădirii de bun aflat în DOMENIUL PUBLIC!” a declarat Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacau

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.