Valentin Ivancea : „Decât provocări populiste pe Facebook, mai bine investiții în infrastructura școlară astfel încât părinții să nu mai plătească an de an rașchetatul parchetului, igienizări și dotări”


Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a participat alaturi de prefectul Lucian Bogdanel, de inspectorul scolar general Anca Egarmin, de consilierul judetean Vasile Budaca si de cei doi primari Cristian Ciubotaru si Ioan Bujor la deschiderea noului an scolar in Dofteana si Targu Ocna. In aceste localitati, elevii au unitati de invatamant reabilitate, extinse si modernizate.

La Târgu- Ocna, în prima zi de școală am remarcat stadiul de execuție al lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Școlii Nr. 1. În baza proiectului în valoare de aprox. 20 milioane lei, implementat cu fonduri europene, a fost construită o sală de sport impresionantă, se echipează sălile de clasă cu mobilier școlar, table smart și calculatoare, se reabilitează instalațiile termice, electrice și sanitare și nu în ultimul rând, se fac amenajările și dotările necesare pentru derularea proiectului „Școală după școală”.

Dofteana este o altă comună băcăuană care investește în infrastructura școlară și poate oricând concura cu unitățile de învățământ din mediul urban. Cu o finanțare de aprox. 5,3 milioane lei, obținută prin POR și cofinanțare de la bugetul local s-au realizat lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și dotare la Școala Gimnazială „Scarlat Longhin”. Peste 600 de elevi care învață în această clădire modernă și cadrele lor didactice beneficiază de condiții excelente pentru desfășurarea actului educațional.” a precizat Valentin Ivancea

Ivancea i-a transmis un raspuns primarului Viziteu – care a scris dimineata pe o retea de socializare ca politicienii nu ar trebui sa mai mearga la manifestarile de inceput an – sa lasa „provocarile populiste” si sa faca investitii in infrastructura scolara:

Decât provocări populiste și ipocrite pe Facebook, mai bine investiții în infrastructura școlară astfel încât părinții să nu mai plătească an de an rașchetatul parchetului, igienizări și dotări. Pot fi preluate de la primarii din județ dedicarea și pragmatismul care au condus la investiții concrete în beneficiul comunităților pe care le cârmuiesc.” a mai precizat Ivancea

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.