Valentin Ivancea: „Am eliberat astăzi certificatul de urbanism pentru executarea lucrărilor „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov- Bacău ”

Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a anuntat ca a eliberat certificatul de urbanism pentru executarea lucrarilor Studiu de fezabilitate si proiect tehnic la Autostrada A13 Bacau – Brasov. In urma cu o saptamana, CNAIR a solicitat prin compania care se ocupa de proiectare – Asocierea Search Corporation SRL – Primacons Group SRL – eliberarea certificatului de urbanism de la CJ Brasov pentru proiectul Autostrazii A13 Bacau – Brasov.

Valentin Ivancea – presedinte CJ Bacau

Am eliberat astăzi certificatul de urbanism pentru executarea lucrărilor „Elaborare Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic de Execuție pentru Autostrada Brașov- Bacău ”, inclusiv rețele de utilități, din culoarul pe care îl va traversa această investiție- A13.

Aparatul de specialitate din cadrul Consiliului Județean dovedește, încă o dată, că este o echipă care știe să lucreze aplicat și eficace, reușind să elimine eventualele sincope administrative. Le mulțumesc primarilor din municipiul Onești și în comunele Oituz, Bogdănești, Helegiu, Gura Văii, Parava, Răcăciuni, Pârgărești, Tîrgu Trotuș, Bârsănești și Orbeni, pentru că au înțeles să se mobilizeze exemplar pentru eliberarea avizelor necesare.

Indiferent de întârzierile generate de proiectantul lucrării, împreună cu echipa CJ, voi face tot ce depinde de noi, astfel încât să nu existe nicio întârziere cauzată de vreo inerție administrativă la nivelul județului, pentru ca acest proiect crucial pentru Bacău, să fie implementat.” a precizat presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea

Prefectul Bacaului, Lucian Bogdanel, a declarat ca „motoarele A13” au fost repornite de actuala guvernare, dupa ce, timp de 1 an, proiectul a fost abandonat de executivul PNL-USR:

Lucian Bogdanel – prefect de Bacau

Motoarele A13 Bacău – Brașov sunt repornite de actuala guvernare, în ciuda unui 2021 irosit, pentru acest proiect, de fostul executiv care a ținut în loc, cât a putut, proiectarea autostrăzii. Consiliului Județean Bacău a eliberat, astăzi, certificatul de urbanism necesar la elaborarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic aferente A13. Este meritul conducerii CJ Bacău că a mobilizat primăriile din localitățile traversate de viitoarea autostradă, astfel încât birocrația administrativă să nu „înghită” emiterea acestui document urbanistic.

Din păcate, solicitarea de prelungire a contractului de proiectare cu încă un an, depusă de proiectant la CNAIR la sfârșitul săptămânii trecute, dovedește – incontestabil – că A13 a hibernat pe parcursul anului trecut, fără ca decidenții aflați la guvernare să fie preocupați de soarta celei mai fezabile variante de autostradă din această parte de țară. Odată cu preluarea mandatului la Transporturi de dl. Sorin Grindeanu, lucrurile încep să se miște din nou, obiectivul fiind acela de a avea o documentație tehnică robustă, pe baza căreia să poată fi demarată licitația pentru contractarea execuției lucrărilor la A13.” a declarat prefectul de Bacau, Lucian Bogdanel


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAlerta meteo. Judetul Bacau, sub cod galben de vant, ninsori si viscol
Articolul urmatorChimcomplex Borzesti, compania de 1,6 miliarde de euro controlata de Stefan Vuza, a debutat la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul bursier CRC

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.