Valentin Ivancea: Am dus o campanie bazată pe proiecte, iar în schimb am fost atacați cu articole care vizau familia și copiii

1

Joi, 6 iunie, la sediul Partidului Social Democrat a avut loc conferinta de presa cu ocazia incheierii campaniei electorale. La eveniment au participat candidatul la functia de primar – presedintele CJ Bacau Valentin Ivancea – senatoarea Cristina Pravat, candidat pentru functia de presedinte CJ Bacau si Lucian Bogdanel – propus la functia de viceprimar al Municipiului Bacau.

Valentin Ivancea a vorbit despre campania electorala si despre atacurile platite de USR in diverse publicatii online, atacuri care s-au indreptat inspre familii si copii. Ivancea a criticat in termeni duri acest tip de campanie, spunand ca PSD a dus o campanie bazata pe proiecte realizate si viitoare, nu pe atacuri la persoana si – mai rau – familie.

Ivancea: Nu cred că într-o campanie electorala morală putem aduce în discuție familia cuiva

Ne apropiem de finalizarea campaniei și este normal să tragem anumite concluzii. Un primar care este încă în funcție s-a folosit de toate resursele disponibile, a plătit articole denigratoare și a depășit orice limită morală, pentru a-si face campanie. A plătit pentru articole care nu vizeaza proiecte, ci familia candidatului – soția, copilul. Noi, în orice campanie am făcut, ne-am bazat pe proiecte, nu pe atacuri la persoane, familii sau copii. Nu cred că într-o campanie morală putem aduce în discuție familia cuiva. După data de 9, nu voi lăsa nicio datorie neplătită.

M-aș fi așteptat la orice, dar nu m-aș fi așteptat ca cineva care se laudă cu „fără penali in functii publice” să se alieze cu cineva care a executat o pedeapsă cu închisoarea – doar pentru a obține voturi dintr-o anumită zonă (ref. Stavarache). Te bucuri de sprijinul cuiva care a inventat mita pe stâlp. Primarul in functie este acuzat în atâtea dosare – apartamentul, asfaltări, piste – și se bucura de susținerea unui condamnat, dar ne acuza pe noi, PSD, când în spatele său este coaliția penalilor!

Toată campania pe care am dus-o s-a bazat pe proiectele realizate, pe ceea ce vreau să fac pentru băcăuani. Este o diferență clară între modul în care am dus această campanie și modul în care acest om a dus o campanie mizerabilă.” a transmis Ivancea

Ivancea a vorbit si despre sloganul electoral interzis de Biroul Electoral Judetean: „Am văzut o campanie facuta de Viziteu cu sloganul „modernizăm Bacăul”, plătită din bani publici. Acum, foloseste „modernizam tot Bacăul”, insa modernizarea se pare ca a inceput cu strada de la Hotelul EMD.”

Legat de pretul la apa, Ivancea ii reproseaza primarului ca incearca sa arunce vina in curtea altcuiva, insa are toate parghiile sa corecteze acest lucru si – mai mult – Primaria Bacau are 52% din Compania de APA:

După ce a susținut creșterea tarifelor, aruncă vina pe altcineva. Avem o conducere nouă, neimplicată politic, iar acuzele spre noi nu au fundament. Este o manevră politică, deși el deține toate atribuțiile, ca atare, flyerele trimise de el au fost retrase, dovedind că minte și manipulează.” a mai adaugat Ivancea

Intrebat care este primul lucru pe care-l va face daca ajunge in functia de primar, Ivancea a raspuns ca va pune in siguranta conducta de aductiune cu apa. Dupa aia, se vor cheltui banii transparent, pentru a rezolva problemele bacauanilor, nu pentru studii fara rost:

Vom analiza toate taxele, aceste taxe care nu s-au regăsit în investiții. Vom face dezbateri publice pentru proiectele mari. Ce se va cheltui se va face transparent și pentru urgente. S-au făcut studii, dar nu s-au rezolvat problemele băcăuanilor. Va fi o problemă cu fondurile pierdute, nu aș vrea să folosim creditele pentru a le plăti, ci pentru cofinanțări.” a mai precizat Ivancea

Senatoarea PSD, Cristina Pravat, prima femeie din Bacau care ar putea prelua functia de presedinte CJ Bacau, a transmis un mesaj de multumire.

Cristina Pravat: Pe 9 iunie alegem lideri care vor ghida băcăuanii pentru următorii 4, 8 sau 12 ani. Băcăuanii au șansa de a alege o femeie la CJ. Femeile sunt implicate și pun suflet in tot ceea ce fac

Se încheie o campanie în care am încercat să convingem oamenii că merităm votul lor. Noi am folosit o campanie bazata pe bilanțuri, contracte și finanțări – vorbim despre candidații echipei PSD. Pot să menționez obiective mari realizate de echipa PSD – aeroport, centură, spitale modernizate, zeci de școli, sute de kilometri de drumuri, rețele de canalizare sau gaz. Niciun candidat nu poate performa dacă nu are susținere din echipă și de la nivel central.

Pe de altă parte, contracandidații au folosit o campanie de genul „nu sunt membru PSD”. Primarul Viziteu nu a putut prezenta realizări sau investiții inițiate în acest mandat, s-a remarcat doar prin angajări ilegale și pierderea banilor europeni.

La nivel județean, campania s-a dus pe o altă abordare, totul pentru Bacău. E greu de crezut că oameni care au deținut portofolii de miniștri, vicepreședinți de CJ, consilieri CJ si nu au realizat aproape nimic pentru judet timp de 35 de ani, pot de acum inainte. Nu pot scrie în pliante nimic notabil.

Pe 9 iunie alegem lideri care vor ghida băcăuanii pentru următorii 4, 8 sau 12 ani. Băcăuanii au șansa de a alege o femeie la CJ. Femeile sunt implicate și pun suflet in tot ceea ce fac.” a transmis Cristina Pravat

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.