Valentin Ivancea a discutat cu consilierii judeteni despre trecerea cladirii Spitalului Municipal la SJU Bacau: „Soluția propusă de minister este însușită – cu câteva excepții – de majoritatea aleșilor”

Presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, a consultat astazi consilierii judeteni cu privire la o inițiativă hotărâtoare în privința dezvoltării sistemului sanitar din Bacău: trecerea clădirii fostului Spital Municipal, desființat prin hotărâre de guvern în 2020, din domeniul public al municipiului, în cel al județului.

Consultarea aleșilor survine adresei transmisă, la 1 aprilie, prilej cu care Ministerul Sănătății a trasat foaia de parcurs în vederea punerii în funcțiune a clădirii fostului spital. Concret, acest lucru nu se poate împlini decât prin preluarea imobilului în cadrul Spitalului Județean de Urgență și integrarea sa cu SJU, într-o singură unitate medicală, de sine stătătoare.

În spiritul soluției indicate de Ministerul Sănătății, singura în măsură să ne scape de improvizații păguboase pe subiectul fostului Spital Municipal, am convocat forul deliberativ județean la o dezbatere transparentă, în care fiecare consilier să-și spună – argumentat – punctul de vedere și să-și facă auzită vocea. Discuțiile au arătat că soluția propusă de minister este însușită – cu câteva excepții – de majoritatea aleșilor, care văd în preluarea fostului spital de către SJU Bacău oportunitatea de a da sens și funcționalitate unei clădiri aflată în construcție de 15 ani și neterminată până astăzi. De prea multe ori s-au vândut iluzii pe seama șantierului de la fostul Spital Municipal și realitatea dureroasă băcăuanii o văd cu ochii lor: oricâte tichete de analize gratis s-au dat, oricâte promisiuni s-au făcut, șantierul a rămas tot… șantier, iar spitalul nu a furnizat serviciile medicale așteptate de contribuabili. Pentru că nu a funcționat niciodată.

După consultarea de astăzi a deliberativului județean, sunt și mai încredințat că dacă pornim, cu pragmatism, pe drumul bunei-credințe – fără festivisme care nu-și mai au locul şi rostul – Consiliul Local va aproba soluția propusă de Ministerul Sănătății şi, împreunā, vom reuși să terminăm lucrările & să punem în funcțiune o clădire pentru care cetățenii județului au plătit o sumă considerabilă. E timpul să se și folosească de ea! P.S. – Precizez că, până acum, CJ finanțează lucrări de peste 20 milioane lei la fostul Spital Municipal, constând în amenajarea parterului clădirii (sumă în care am inclus şi convertirea etajelor 4 şi 5 în spații de tratare a pacienților Covid).” a transmis Valentin Ivancea


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentAu fost avizati indicatorii tehnico-economici pentru Autostrada Bacău – Pașcani. Dragos Benea: „Este un pas important pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de execuție, preconizată pentru mijlocul acestei veri”
Articolul urmatorSisteme dedicate, de ultima generatie, pentru masina ta. Navigatii, sisteme audio, accesorii si montaj in Municipiul Bacau

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.