Val de aer rece peste Romania. Temperaturile pot ajunge si la -20 grade

0

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a anuntat că în săptămâna următoare se așteaptă temperaturi cuprinse între minus 10, minus 15 și chiar minus 20 de grade Celsius, odată cu avansul unei mase de aer polar. Cele mai reci momente ale acestei perioade geroase sunt prognozate pentru diminețile zilelor de marți și miercuri.

Potrivit declarațiilor lui Mateescu, un front de aer polar va pătrunde în România începând de duminică, inițial afectând Moldova, unde temperaturile nu vor depăși 1…6 grade Celsius, urmând ca apoi să influențeze restul țării:

Va fi ger, pentru că vom vorbi de temperaturi, luni, care vor caracteriza o vreme geroasă, în special noaptea şi dimineaţa, dar şi pe parcursul zilelor. Luni, cel puţin, maximele vor fi predominant negative în aproape toată ţara, cu  cele mai coborâte valori maxime, -10 (grade Celsius – n.r.) în nordul Moldovei, în depresiunile din estul Transilvaniei, până la cel mult zero, un grad, local în sud-vestul Olteniei. Iar marţi dimineaţă şi miercuri dimineaţă este posibil să consemnăm vârful acestui episod din perspectiva celor mai geroase nopţi şi dimineaţă, pentru că minimele vor coborî până la -15, posibil -20 de grade în condiţiile în care vom avea şi strat de zăpadă”, a anunţat, vineri seară, la TVR Info, directorul ANM, Elena Mateescu.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.