Va inscauna Hrebenciuc un pedelist la sefia PSD Onesti? Fuziunea UNPR cu PSD, pusa intre paranteze

0
Foto : domnuleprimar.ro
Foto : domnuleprimar.ro

Alegerile parlamentare din decembrie 2012 au prilejuit, la Onesti, un joc dublu pe fata din partea primarului Laurentiu Neghina (UNPR). Edilul i-a sprijinit “superficial” pe candidatii USL (Constantin Avram si Vasile Nistor), pe fondul apropierii UNPR de PSD, si mult mai consistent pe candidatul PDL din colegiul 6 deputati, Valerian Vreme. Fost ministru al Comunicatiilor, Vreme a fost un sustinator neconditionat al candidaturii lui Neghina la localele din iunie 2012, cand impreuna cu PDL Onesti i-a facut campanie acestuia sub culorile fantomaticei aliante electorale “Alianta pentru Bacau”.

Un pedelist din UNPR la conducerea PSD Onesti?

Isprava lui Neghina de la parlamentare nu a trecut neobservata, USL acuzandu-l pe edilul onestean ca nu respecta acordul UNPR cu PSD si-l sustine, fatis, pe contracandidatul lui Constantin Avram, pedelistul Valerian Vreme. Eventuala fuziune prin absorbtie a UNPR cu PSD vine sa complice si mai mult ecuatia politica onesteana, in conditiile in care Neghina ar trebui sa opteze pentru intrarea in PSD, partid aflat pe val, si distantarea de mai vechiul sau camarad, ramas la timona PDL Onesti.

Liderii UNPR Bacau sustin, in schimb, ca mariajul UNPR cu PSD si disparitia progresistilor nu se va realiza prea curand. UNPR, a declarat pentru Bacau.NET Vasile Manole, presedintele interimar al organizatiei judetene Bacau, va ramane cu propriul grup parlamentar. “Cunosc situatia de la Onesti, dar momentan nu va pot da foarte multe detalii. Marti voi avea o intalnire cu domnul presedinte Oprea si vom stabili cum vom proceda. Ce pot sa va spun e ca deocamdata nu se va face fuziunea cu PSD”, a afirmat Manole.

Dilema lui Vreme, sef la PDL sau “dezertor” in UNPR

Mai mult, dinspre Onesti razbat informatii conform carora deputatul Valerian Vreme este tentat sa paraseasca PDL, partid aflat in coma dupa parlamentare. Directia lui Vreme e destul de clara, deputatul optand sa treaca la UNPR, partid a carui filiala este condusa la Onesti de prietenul Laurentiu Neghina.

Pe de alta parte, exista voci care sustin ca Vreme va deveni o piesa importanta in angrenajul PDL Bacau, formatiune a carei presedintie se pregateste sa o preia, in dauna marginalizatului Gabriel Berca. In aceasta situatie, la sefia PDL Onesti ramane un post vacant, pe care n-ar fi exclus sa-l preia chiar Laurentiu Neghina, prietenul din UNPR al lui Vreme.

Pozitionarea PSD la Onesti este extrem de sensibila, municipiul de pe Trotus dovedindu-se – la locale – placa turnanta a castigarii, de catre social-democrati, a Consiliului Judetean. Tot la locale, organizatia a dovedit ca ramane cea mai importanta din Onesti, adjudecand cel mai mare numar de consilieri locali, in conditiile in care USL nu s-a constituit in municipiul de pe Trotus.

Cum controleaza Neghina PSD-ul

In PSD Onesti se duce, de catva timp, o lupta surda intre aripa tanara, dar neexperimentata a partidului, reprezentata de viceprimarul Nicolae Gnatiuc si pilotul de raliu Adrian Raspopa, ajuns consilier judetean din partea USL-PSD, si fostul primar – Emil Lemnaru – seful PSD Onesti. Miza diferendului este inlaturarea lui Lemnaru de la conducerea PSD Onesti si preluarea acesteia de catre politicieni din noul val. Gnatiuc, om de casa al primarului de la Slanic Moldova, Andrei Serban, isi doreste cu ardoare detronarea lui Lemnaru, dezideratul fiind impartasit de primarul Laurentiu Neghina, cu care PSD se afla in alianta in Consiliul Local Onesti. De asemenea, pozitionarea pro-Neghina a lui Raspopa nu mai este o noutate pentru nimeni, asociatia pilotului onestean organizand – in campania electorala de la parlamentare – Gala K1 desfasurata la Onesti, prilej de expunere publica pentru politicienii locali, dar si de insusire a unor consistente fonduri publice oferite cu generozitate de municipalitate.

Inainte de a reprezenta un beneficiu concret pentru PSD, atat sub aspect politic, cat si administrativ,  apropierea lui Neghina de aripa tanara din PSD Onesti vizeaza tinerea sub control a formatiunii social-democrate, inca cea mai puternica din municipiu, prin prisma rezultatelor de la localele din 10 iunie 2012. PSD este, in continuare, cel mai important partid din CL Onesti, de modul in care social-democratii vor gestiona acest capital politic urmand sa depinda viitorul organizatiei locale. Indepartarea lui Lemnaru si promovarea unor tineri politicieni neexperimentati, dar “combinati” cu pedelistul de la conducerea UNPR Onesti, Laurentiu Neghina, ar putea fi fatala pentru PSD, mai ales ca ascendentul lui Neghina asupra formatiunii social-democrate nu e vazut cu ochi buni de vechea garda din PSD Onesti.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.