USL vrea comasarea prezidentialelor cu alegerile pentru Parlamentul European

0

uslPremierul Victor Ponta a spus miercuri că a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre devansarea alegerilor prezidenţiale. „Ideea este să avem alegerile concentrate la sfârşitul lui mai sau în luna iunie când sunt cele pentru Parlamentul European. Să ştiţi că sunt şi alte ţări europene care şi-au fixat alegerile naţionale odată cu cele europarlamentare din acelaşi motiv: este foarte greu să ţii un an între ţara în campanie electorală, cu toate dezavantajele unui an electoral”, a declarat Ponta, citat de Romania Tv.

El a precizat că doar a prezentat această idee şefului statului, Basescu nepronunţându-se încă asupra ei. „Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Preşedintele nu mi-a dat un răspuns, nici nu avea cum aşa, imediat. Examinează ideea”, a spus premierul.

Ponta a arătat că singurul scop este scurtarea perioadei de campanie electorală. „Anul viitor o să fie un an destul de greu şi nu ne-ar prinde bine un an întreg de campanie electorală”, a apreciat Victor Ponta.

In replica, presedintele PDL, Vasile Blaga susţine că “este o propunere strict politica din partea USL comasarea alegerilor prezidentiale cu cele europarlamentare”.

“USL se teme ca pierde popularitate si se grabeste sa devanseze alegerile prezidentiale. Este evident ca urmatoare perioada va fi una dificila”, a declarat Vasile Blaga, citat de Hotnews.ro.

„Modul cum Guvernul va gestiona situatia va deschide ochii romanilor, iar USL va pierde considerabil din voturi. Le este frica si de aceea doresc sa organizeze alegerile prezidentiale cat mai beneficiaza de votul politic. Nu stiu de existenta unor astfel de discutii cu presedintele Traian Basescu”, a mai spus Blaga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.