Universitatea „G. Bacovia” renunta la specializarea „asistenta sociala” din lipsa de studenti. Peste 183 de programe de licenta, lichidate de Ministerul Educatiei

1

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, a declarat miercuri că 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Intre institutiile academice afectate se numara si Universitatea „George Bacovia” din Bacau. Potrivit informatiilor date publicitatii de oficialii Ministerului Educatiei, in cazul universitatii bacauane sunt vizate sa intre-n lichidare specializarea „asistenta sociala” (cursuri zi), precum si alte doua specializari cu forma de invatamant la distanta: marketing si administratie publica. Lichidarea specializarilor va intra in vigoare in anul universitar 2013 – 2014.

Potrivit conducerii Universitatii „G. Bacovia”, specializarile au fost suprimate la cererea institutiei academice bacauane, din cauza lipsei de cerere. „Sunt mai multe specializari, de la mai multe universitati, propuse spre lichidare. In fiecare an transmitem ministerului o lista cu specializarile ce vor functiona in anul urmator. Am decis sa renuntam la cele 3 specializari datorita faptului ca nu aveam solicitari. Nu stiu de ce nu a prins in Bacau specializarea asistenta sociala, care merge foarte bine la Iasi”, a declarat pentru Bacau.NET rectorul Universitatii „G. Bacovia”, prof. univ. dr. Tatiana Puiu (foto).

In urma rapoartelor de evaluare elaborate de ARACIS, Ministerul Educatiei a decis sa puna sub monitorizare 4 institutii academice acreditate, alte 6 fiind in situatia de a-si vedea lichidate toate specializarile de licenta intrucat nu au depus, in termen legal, cerere de prelungire a acreditarii. Incepand din octombrie, odata cu noul an universitar (2013-2014), 37 de universitati din tara vor renunta la 183 de specializari de licenta. Ministerul a facut publica decizia de lichidare a specializarilor chiar in perioada concursurilor de admitere la facultate.

*Sursa foto: Ziarul de Garda

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

  1. Atat timp cat inspectorul social de la voi din judet gireaza un curs de specializare profesionala pentru ocupatia asistent social nivel mediu (ceea ce este daca nu ilegal cel putin fara recunoastere profesionala) unde se inscriu 34 de persoane curs derulat de Centrul de Consultanta din Galati si atat ANC dar mai ales CNAS nu are nicio reactie, ne vom trezi poate peste cativa ani ca nici facultatile de medicina nu mai au studenti ca va veni un furnizor de formare profesionala care sa califice medici pe banda. In schimb bine ca CNAS a avut grija sa nu-i recunoasca pe cei care au zeci de ani de experienta in asistenta sociala dar au alte specializari gen sociologie sau psihologie, dar nu au nicio problema cu cei care derueaza programe de formare profesionala pentru ocupatia asistent social nivel mediu de 2 – 3 luni.

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.