Unitatea de Primiri Urgente de la SJU Bacau se modernizeaza. Spitalul va avea heliport

   

Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Bacau se va moderniza prin fonduri europene, iar spitalul va avea un heliport pentru transportul pacienţilor pe cale aeriană cu elicopterele SMURD.

   

Pe 13 aprilie, Judetul Bacau si Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020  au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 4116 pentru implementarea proiectului „Lucrări de modernizare, extindere, dotare infrastructură Unitate de Primiri Urgențe, realizare heliport- Spitalul Județean de Urgență Bacău, Cod Smis 120780.

Proiectul de modernizare se va derula in perioada 15 aprilie 2019 – 28 februarie 2022 si va fi finantat prin fonduri europene in cadrul  Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, Prioritatea de investiţii 8.

Bugetul pentru aceasta investitie este de 13,4 milioane de lei, din care finanţare nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană este de 4.785.900,00 lei, finanţare nerambursabilă din bugetul național este de 1.914.360,00 lei, iar cofinanțarea beneficiarului la valoarea cheltuielilor eligibile și neeligibile este de 6.723.009,25 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei îngrijirii spitaliceşti din cadrul Unitătii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău în vederea asigurării unui acces echitabil al cetăţenilor judeţului la servicii de sănătate de calitate, cât mai aproape de nevoile individului şi comunităţii.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:
1. Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primiri Urgențe circuit adulți din cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.
2. Asigurarea unei infrastructuri de transport a pacienţilor pe cale aeriană cu elicopterele SMURD, preluarea şi transportul acestora în cadrul funcţiunilor specifice secţiei.
3. Promovarea, conform regulilor de identitate vizuala, a activităţilor şi investiţiei reabilitate si modernizate.

Realizarea obiectivelor specifice contribuie la îndeplinirea următoarelor rezultate de proiect:
a. 1 infrastructură spitalicească de urgență reabilitată, modernizată și dotată.
b. 1 heliport de suprafață în terasă realizat.
c. 1 proiect și o investiție promovată conform Manualului de Identitate Vizuală.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here