Un tir s-a răsturnat, iar mai multe animale au murit

0

În data de 27 aprilie 2016, la ora 20.27, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mr. CONSTANTIN ENE” al Judeţului Bacău a fost anunţat, prin sistemul unic de apeluri de urgenţă 112, despre producerea unui accident rutier în care a fost implicat un autotren ce transporta animale. TIR-ul s-a răsturnat în afara părții carosabile (în șanț), în satul Podiș, comuna Mărgineni, pe drumul național DN 2G, la km 14+500.

La locul evenimentului, s-a deplasat garda de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Bacău cu o autospecială de intervenție pentru stingerea incendiilor, o ambulanță SMURD și o autospecială de primă intervenție și comandă, încadrate cu 10 pompieri.

Pentru coordonarea acțiunilor de intervenție, la fața locului s-a deplasat și grupa operativă a inspectoratului.

La sosirea forțelor specializate, s-a constatat faptul că, în accident a fost implicat un autotren, aparținând unei societăți private, în interiorul căruia se aflau două persoane de sex masculin. Pompierii militari au deconectat bornele bateriei și au asigurat măsuri de prevenire și stingere a incendiilor.

În urma accidentului, nu au fost înregistrate victime.

Circulația pe drumul național DN 2G nu a fost blocată, circulându-se pe un singur sens.

Începând cu ora 22.00, au fost desfășurate acțiuni pentru transferarea taurinelor vii în 5 autoutilitare destinate pentru transportul animalelor. Din totalul de 62 taurine, 47 dintre acestea au fost salvate (din care 1 a fugit pe câmp), iar 15 au murit.

În jurul orei 02.50, forțele de intervenție s-au retras. La locul accidentului, au rămas pentru supraveghere reprezentanți ai firmei beneficiare a transportului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.