Un tânăr din Dej și o fată din Bacău au înșelat mai multe companii din Cluj, pretinzând că sunt experți IT

1

Un bărbat din Dej și o tânără din Bacău sunt acuzați că au indus în eroare mai multe societăți comerciale din Cluj, pretinzând că le vor oferi servicii de promovare pentru restaurante și alte afaceri de ospitalitate. Potrivit autorităților, aceștia ar fi furnizat informații inexacte și documente contabile electronice pentru a câștiga încrederea acestor companii, dar nu ar fi livrat serviciile promise.

„La data de 21 martie, un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din municipiul Dej, a fost arestat preventiv 30 de zile, fiind cercetat pentru comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune și fals informatic. Din activitățile de cercetare demarate la nivelul Poliției municipiului Cluj-Napoca, Secția 2 Poliție, a reieșit în decursul lunii decembrie 2021, dar și în intervalul lunilor martie- iunie 2023, pretinzând calitatea de specialist în domeniul IT și de consultant în domeniul publicitar, sprijinit de o tânără de 22 de ani, din județul Bacău, ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale din domeniul serviciilor de cazare și masă. Acesta le-ar fi garantat verbal și prin documente contabile în format electronic, prestarea unor servicii care ar contribui la promovarea restaurantelor și societăților comerciale prejudiciate. Prin săvârșirea faptelor, persoanelor vătămate le-a fost cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 24.000 lei. În baza probatoriului administrat, tânărul a fost reținut pentru 24 de ore, iar apoi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile. Totodată, polițiștii continuă cercetările sub aspectul infracțiunilor de complicitate la înșelăciune și complicitate la fals informatic față de tânăra de 22 de ani, în vederea depistării și luării măsurilor legale”, transmite IPJ Cluj. 

Activitățile au fost desfășurate cu sprijinul serviciilor de investigații criminale Cluj, București, Argeș și Vâlcea, Secției 15 Poliție București, precum și a Direcției de Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate sub îndrumarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.