Un tanar de 27 de ani a fost desemnat director interimar la Teatrul Bacovia. Viziteu: „Această numire este o infuzie de încredere arătată unui tânăr”

Eliza Noemi Judeu a picat evaluarea anuala organizata de Primaria Bacau si nu mai poate continua in functia de director al Teatrului Bacovia. Aceasta a fost evaluata cu nota 6.81 iar minimul era 8.

Primarul Viziteu a desemnat astazi un nou director, interimar, in persoana actorului Eduard Burghelea (27 ani). Interimatul va dura 120 de zile.

„Numirea sa vine în contextul încetării mandatului doamnei Elizei Noemi Judeu, care a ocupat această funcție în ultimii cinci ani. Pe lângă studiile universitare și postuniversitare de profil, competențele dobândite în ceea ce privește managementul cultural au fost elementele care au contribuit la această numire. Eduard Burghelea a urmat cursuri de profil încă de pe băncile liceului, are licență și master în Arta Actorului, a jucat în piese de teatru, a avut roluri în film, a participat la festivaluri naționale și internaționale, are experiența unor workshop-uri și a unor proiecte culturale derulate cu finanțare națională, fiind și trainer în domeniu (inclusiv pentru tinerii participanți la evenimente culturale în Bacău).” a transmis primarul Viziteu

Primarul Viziteu a precizat ca aceasta numire este „o infuzie de incredere aratata unui tanar” :

„Această numire este o infuzie de încredere arătată unui tânăr care, pe lângă studiile de profil, și-a arătat preocuparea, prin cursurile absolvite, pentru zona de management cultural. Am apreciat, de asemenea, deschiderea sa către multidisciplinaritate, către implicarea tinerilor în actul cultural. Pandemia este un context dificil și pentru teatru, dar mă aștept ca Eduard Burghelea să se ridice la înălțimea provocării”, a declarat primarul Lucian Stanciu Viziteu.

Noul director isi propune ca bacauanii sa gaseasca la Teatrul Bacovia un „loc de liniste si bucurie” :

„Ca manager interimar al Teatrului Municipal Bacovia îmi propun să creez un mediu de dialog între instituție și comunitatea locală, printr-un repertoriu variat axat pe nevoile comunității și un program care să apropie publicul de teatru. Având în vedere contextul actual, consider că este important ca oamenii să găsească prin teatru liniștea și bucuria de care au nevoie,” este mesajul directorului interimar al Teatrului Municipal Bacovia, Eduard Burghelea.

Eduard Burghelea

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here