Un tanar antreprenor din Bacau lanseaza aplicatia de ride-hailing – SPLASH – care va concura cu gigantii Uber si Bolt

0

Cosmin Doroftei, un tanar antreprenor din Buhusi, judetul Bacau, va lansa aplicatia de ride-hailing SPLASH – o aplicatie romaneasca care va concura cu gigantii UBER si Bolt.

Compania Splash Mobility este fondata de Cosmin Dorfotei in anul 2019 si pune la dispozitie clientilor sute de trotinete electrice care pot fi inchiriate cu ajutorul telefonului mobil. Aplicatia poate fi folosita in Bucuresti. Investitia primului proiect a fost de aproximativ 1 milion de euro.

Investiţia, cu tot cu faza a doua a proiectului, se ridică la un milion de euro. În prima fază am investit 200.000 de euro în flotă şi în soft, acum ridicând numărul de trotinete a fost nevoie de mai multe fonduri şi de mai mulţi bani pentru partea operaţională, depozit, service, oameni. Am investit din surse proprii – noi facem parte dintr-un grup de firme, suntem la bază o firmă mai mare de dezvoltare software, şi de acolo ne-am rupt câţiva programatori pentru acest proiect. În echipa Splash sunt 9 oameni care sunt dedicaţi 100% proiectului şi colaboratori pentru diferite joburi“ preciza Cosmin in 2020 pentru Ziarul Financiar

Compania Splash a trecut la nivelul urmator, astfel ca zilele acestea a lansat serviciul de ride-hailing – ca solutii de transport alternative. SPLASH devine, astfel, încă un jucător pe această piaţă, pe lângă Uber sau Bolt. Potrivit sursei citate, lansarea serviciul de ride-hailing vine ca răspuns la nevoile şi problemele actuale ale pieţei de transport alternativ din România, precum şi ca urmare naturală a dezvoltării brandului de închiriere de trotinete.

Cu o investiţie estimată la peste 1 milion de euro în primul an, SPLASH ţinteşte să ajungă la 50.000 utilizatori activi doar pe serviciul de ride-hailing, până la finalul lui 2023. Splash îşi propune să schimbe direcţia actuală a pieţei printr-o abordare mai personală şi mai apropiată de nevoile consumatorilor şi partenerilor. Serviciile vor avea la bază o filosofie nouă, care pune accent pe normalitate, corectitudine şi calitate, pentru o experienţă bună pentru toate părţile implicate, subliniază sursa citată.

Brandul colaborează deja cu peste 2.000 de şoferi în Bucureşti, dar şi în alte oraşe, precum Bacău, Constanţa şi Cluj, fiind în plin proces de dezvoltare a bazei de şoferi în toată România.

Vorbim de o piaţă unde contactul se face direct între client şi partener, dar asta nu înseamnă că pentru integratorul de soluţii, adică aplicaţia de ride-sharing, nu există responsabilitate. Nu putem controla 100% ce se întâmplă, dar ne dorim să aducem plus valoare faţă de jucătorii existenţi pe piaţă prin ascultarea activă a problemelor clienţilor noştri şi suport pentru rezolvare, un proces de selecţie şi control mai bine pus la punct, dar şi pentru şoferi, prin comisioane mai mici şi campanii de susţinere„, a declarat Cosmin Doroftei, cofondator & CEO SPLASH.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.