Un sofer a iesit din masina doar cand au sosit mascatii


Polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 2739 lei unui cetățean de 55 de ani, care a refuzat să prezinte documentele sale și ale mașinii pe care o conducea iar agenții de poliție rutieră au constatat că acesta avea expirat permisul de conducere și ITP-ul, nu avea rovignetă și nici RCA.

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciul pe DN2 – E 85, în interiorul localității Nicolae Bălcescu au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe drumul european fără luminile de întâlnire aprinse.

Agenții de poliție și-au declinat calitatea și au solicitat conducătorului auto să prezinte documentele personale și ale autoturismului. Conducătorul auto și pasagera au refuzat să comunice cu polițiștii și s-au încuiat în habitalul vehiculului până în momentul în care la fața locului s-a deplasat o grupă de intervenție rapidă.

Ocupanții vehiculului au fost conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, unde în urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că Valeriu P., de 55 de ani, posedă permis de conducere eliberat de autoritățile italiene, expirat din luna februarie 2011, autoturismul pe care îl conducea avea inspecția tehnică periodică expirată din 2009, nu deținea RCA și nici rovignetă.

În baza celor constatate polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 2.639 lei, au reținut permisul de conducere, certificatul de înmatriculare și plăcutee cu numărul de înmatriculare al autoturismului.

Pentru refuzul de legitimare polițiștii au aplicat conducătorului auto și pasagerei sancțiuni contravenționale în valoare de 100 de lei fiecare. Totodată polițiștii au verificat autoturismul și au efectuat controlul acestuia fără a constata nereguli.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.