Un service auto din Bacau a prejudiciat statul cu aproximativ 300.000 euro

Politistii de investigare a criminalitatii economice au actionat pe raza municipiului Bacau pentru verificarea operatorilor economici din domeniul service-uri si dezmembrari auto.

Au fost efectuate verificari la 10 operatori economici.

In urma activitatilor desfasurate la data de 12 aprilie a.c., politistii au aplicat 5 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 36.500 de lei.

Astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare, desfasurandu-se activitati de monitorizare a operatorilor economici sanctionati.

Exemplu:
In urma verificarilor efectuate la un operator economic din Bacau, politistii au constatat ca societatea comericala in cauza a prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1.300.914 lei, constand in aceea ca, in perioada 2015 – 2017, a creat un circuit economic prin operatiuni economice fictive cu o societate de colectare a deseurilor feroase si neferoase, diminuand in mod artificial stocul de piese auto prin substituirea acestora in cantitati de deseuri ce au facut obiectul livrarilor catre societatea de colectare.
Astfel s-a constatat ca piesele auto in cauza au fost utilizate efectiv in activitatea de prestari servicii / reparatii auto fara ca veniturile realizate din aceste activitati sa fie evidentiate in contabilitatea societatii.

Lasa un comentariu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here