Un scuar aparut peste noapte a blocat strada Mioritei, eliminand o banda de mers

5

Update: Primăria Bacău a transmims un punct de vedere, pe care îl redăm integral mai jos.

În momentul de față, traficul se desfășoară în regim de șantier. După amenajarea scuarului, care are rol de siguranță pentru toți participanții la trafic, se va reface marcajul rutier pentru cele două benzi.

Proiectul tehnic, în forma în care se implementează acum, a fost avizat de către Poliția Rutieră înca din 2018.

In etapa imediat următoare, se vor reface marcajele rutiere pentru a permite circulația auto pe două benzi.

E important de subliniat, însă că proiectele aflate în implementare acum în întreg orașul fac parte din Planul de Mobilitate Urbană Durabilă, plan care are ca scop încurajarea utilizării mijloacelor de transport alternative și a transportului în comun.

Ne cerem scuze pentru disconfort, dar scopul final îl reprezintă o infrastructură modernă. Fără desfășurarea acestor șantiere, lucrările nu ar fi posibile. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Sute de nemultumiri au aparut in spatiul online dupa ce – peste noapte – a aparut un scuar care a blocat o banda de mers, pe strada Mioritei din Municipiul Bacau.

Un caz tipic de „proiectare din apartament”, care nu tine cont de realitatile din teren. Dupa aparitia scuarului din zona podului Margineni, strada Mioritei se blocheaza non-stop. Strada Mioritei este una dintre cele mai circulate artere din municipiu, iar aceasta „inventie” nu face altceva decat sa o blocheze mai tare.

Comentarii

5 comentarii

  1. Am laudat lucrarile de amenajare a locurilor de parcare și spatiilor de joaca, prin demolarea garajelor, chiar daca m-a afectat si pe mine. Insa acum, privesc si nu-mi vine sa cred. În timp ce lumea normala, cauta soluții pentru fluidizarea traficului, voi ați obturat banda de încadrare pentru virarea la dreapta, pe pod. Ce ați inventat aici, chiar nu are nicio logica pozitiva. Astept sa vad, cum veți reface marcajul rutier, astfel incat, sa se redea doua benzi pe sens de circulatie, când în acea zona au mai ramas maxim 2,5 metri de parte carosabila. Probabil veți muta axul drumului :)))

  2. Aceasta este fluidizarea traficului în accepțiunea edililor noștri. Iar se pune căruța înaintea carului în Romanica. Creează posibilitatea deplasării cu bicicleta fără a optura traficul, încurajează această deplasare, apoi treci la micșorarea căii de rulare a autovehiculelor o dată cu micșorarea traficului. E o logică prea complicată pentru cei pe care îi votăm. Logica nu prea s-a învățat în școală …

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.