Un operator de cablu din Bacau a fost amendat cu 10 000 lei de CNA

0

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, joi, să amendeze cu 10.000 de lei operatorul de cablu Internaţional Olisat SRL din judeţul Bacău, pentru că retransmite în grilele sale televiziuni precum Film Cafe, Discovery Channel şi Diva Universal, fără a avea avizul CNA.

Potrivit monitorizării CNA, societatea de cablu International Olisat SRL a retransmis pe reţeaua sa analogică din Sănduleni, judeţul Bacău, 16 televiziuni fără a avea avizul Consiliului, respectiv: Film Cafe, MGM Channel, Sport 1, Paprika TV, Minimax, Sport.ro, Acasă TV, Eurosport, Discovery Channel, Animal Planet, National Geographic, Boomerang TV, Disney Channel, Diva Universal, History Channel şi F&H TV.

CNA a aplicat în cazul International Olisat SRL o amendă de 10.000 de lei, ţinând cont că în ultimul an acest cablist a mai primit o somaţie publică, tot pentru difuzarea fără aviz a unor posturi TV.

Totodată, CNA a somat public operatorii de cablu Evcorp Electronics din judeţul Suceava, care a retransmis fără a avea aviz 39 de televiziuni, Lumident SRL din judeţul Dâmboviţa, care a retransmis fără aviz 14 posturi TV, şi Media Sud SRL din judeţul Teleorman, care a retransmis fără aviz 19 canale. Aceste trei societăţi de cablu au primit doar somaţii publice, întrucât în ultimul an nu au avut nicio sancţiune de la CNA.

Sancţiunile s-au aplicat în baza articolului 74 din Legea audiovizualului, potrivit căruia „Retransmisia de servicii de programe de către distribuitorii de servicii se va face numai pe baza avizului eliberat de Consiliu”.

Sursa: mediafax


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.