Un om creativ este un om fericit

0

Încă din copilărie auzim foarte des cuvântul ,,creativitate” și îl întâlnim și astăzi chiar și la locul de muncă. Creativitatea se dezvoltă foarte ușor la vârste fragede, atunci când orice lucru pare ușor de realizat și nimic nu este greu. Dar, bineînțeles, aceasta se poate dobândi la orice vârstă, cu puțin efort.

Creativitatea este un concept multidimensional și se poate manifesta în multiple domenii, iar identificarea și cuantificarea naturii creativității constituie obiective complexe.  Majoritatea persoanelor asociază creativitatea în special cu arta: muzica, teatrul, dansul, literatura etc., care sunt deseori denumite „arte creative”. Într-un mod mai simplu, creativitatea este o trăsătură ce se reflectă printr-o gândire bazată pe imaginație, pe o rezolvare a problemelor altfel decât prin soluții analitice și prin anumite deprinderi artistice.

Mulți oameni sunt conștienți de ce este importantă creativitatea și depun eforturi pentru stimularea acesteia, dar cei mai puțin familiarizați cu această noțiune pot afla, în continuare, metodele de dezvoltare a creativității. Mai jos, vă vom prezenta câteva idei pentru a vă păstra sau a vă dezvolta creativitatea.

Citiți cât mai multe cărți

Cititul este o activitate care stimulează creierul și îl ține mereu în mișcare, astfel încât, ușor-ușor se dezvoltă creativitatea, prin ideile noi aflate, prin poveștile personajelor, dar și prin gândirea și gesturile acestora.

Fii mereu în mișcare

Ritmul alert de zi cu zi ne ține mereu în mișcare, iar uneori chiar uităm să mai luăm o pauză, din cauza programului plin. Dar v-ați gândit vreodată că acest aspect ne ține ,,în priză” și ne ajută din punct de vedere al creativității? Având atâtea de făcut, noi mereu ne gândim la un plan, o rezolvare, o idee, toate acestea fiind de ajutor pentru creativitatea noastră. Pe lângă acest aspect, puteţi să ieșiți la alergat, la o plimbare sau să faceți un duş. Aceste activități stimulează dezvoltarea creativități, de asemenea.

Urmează-ți intuiția

Procesele inconștiente și subconștiente pot fi mai rapide și, din punct de vedere structural, mai sofisticate decât procesele cognitive conștiente. Astfel, ceea ce numim intuiţie, atât de prezentă uneori când vine vorba de fotografie sau de pictură, de exemplu, este tot o formă de creativitate, și nu trebuie neglijată.

Mâzgălește, desenează și scrie tot ce îți trece prin cap

Atunci când ai nevoie de un refresh și de un reset creativ, poți lua o pauză pentru a mâzgăli, a desena sau a scrie. E bine să faci aceste activități și atunci când ai o sesiune de brainstorming și când te gândești ce să creezi. Această formă de artă spontană poate să aducă idei neașteptat de potrivite nevoilor tale. Fie că lucrezi sau nu într-un domeniu creativ, să te apuci să desenezi sau să mâzgălești ceva la întâmplare îți odihnește mintea atât de bine și poate fi un catalizator pentru noi idei, pentru găsirea soluțiilor și rezolvarea problemelor.

Unde să desenezi, să mâzgălești sau să scrii?

Cel mai bun loc de a realiza aceste activități, este într-o agendă. Dacă nu ai deja una sau dacă vrei să o schimbi pe cea actuală, avem noi o propunere. Agenda Como, de la Unika, este accesoriul perfect pentru ce ai tu nevoie. Agenda te duce cu gândul la Lacul Como, cu frumusețea și strălucirea lui în orice anotimp. Aceasta arată spectaculos datorită materialului utilizat și a designul util și prietenos. Agenda este potrivită persoanelor îndrăznețe, culorile sidefate ale coperților atrag atenția și pun accentul pe îndrăzneală. Coperta exterioară flexibilă este din piele ecologică dublă, cu buzunare interioare pentru documente și 2 buzunare pentru carduri și are o închidere cu capsă metalică. De asemenea, clapa poate fi utilizată ca suport pentru pix, blocul este detașabil, cu o hârtie offset alb, un număr de pagini de 208 și un tipar de 2 culori.

Agende preț

Unika îți pune la dispoziție agende de calitate premium, cu o rezistență foarte mare, la un preț avantajos. Dacă vrei să aflii mai multe detalii despre agende preț, nu ezita să verifici gama noastră variată și prețurile aferente!

Agendă personalizată

De asemenea, pe lângă faptul că Unika vă oferă calitate și durabilitate, veți putea să vă puneți amprenta în realizarea agendei perfecte, astfel veți deține o agendă personalizată chiar de dumneavoastră.

Prin urmare, creativitatea este un aspect foarte important în viețile noastre și trebuie să știm cum să o stimulăm. Cu ajutorul ideilor transpuse mai sus, cu siguranță creativitatea dumneavoastră se va dezvolta într-un mod foarte plăcut și cu ușurință. Spor la creativitate vă dorim!

Comentarii

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.