Un nou tip de inselaciune : au incercat sa amaneteze o bratara confectionata din aur, umpluta cu un metal ce crestea greutatea

   

La data de 16.07.2012, în jurul orei 12.30, Secţia 2 Poliţie Bacău a fost sesizată de către Ionuţ J., de 34 de ani, din Bacău, administrator la o societate de amanet din municipiul Bacău, despre faptul că la ghişeu s-au prezentat două persoane care doresc să amaneteze o braţară din aur, ce pare a fi contrafăcută.

   

La faţa locului s-a deplasat o patrulă de siguranţă publică care a identificat cele două persoane stabilind că se numesc Dan C., de 45 de ani şi Mihai G., de 25 de ani, ambii din Comăneşti.

Din cercetările efectuate a rezultat faptul că cei doi s-au prezentat la ghişeul societăţii dorind să amaneteze o brăţară din aur, de aproximativ 21 de grame, însă la o atentă verificare, personalul de serviciu a constatat că obiectul respectiv, confecţionat din aur, este umplut cu un metal de o calitate inferioară, fapt ce conducea la creşterea greutăţii obiectului.

Totodată s-a mai stabilit că Dan C. şi Mihai G., împreună cu Florina C., de 31 de ani, din Comăneşti, procedând în acelaşi mod, au amanetat şi la o altă societate din Bacău trei obiecte, primind în schimb suma de 7700 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune, iar cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Pentru a nu cădea victimă a infracţiunii de înşelăciune, poliţiştii le recomandă lucrătorilor de la casele de amanet să verifice cu atenţie obiectul prezentat pentru amanetare.

Dacă se constată o diferenţă prea mare între greutatea obiectului şi greutatea aproximativă pe care ar fi trebuit să o aibă acesta, să anunţe imediat cea mai apropiată unitate de poliţie.

Aboneaza-te la stirile din Bacau :

Lasa un comentariu

Please enter your comment!
Please enter your name here