Un nou studiu arată că mașinile BMW din România sunt cele mai avariate

0

Un studiu recent al companiei de date auto carVertical a dezvăluit care sunt cele mai avariate mașini din România, iar vehiculele marca BMW au ocupat primul loc pe listă. Această observație seamănă cu tendințele din alte țări, BMW fiind cea mai deteriorată marcă de mașini la nivel global. De cealaltă parte a spectrului, cu cele mai puține incidente în trafic în România, se află Alfa Romeo. O altă concluzie a aceluiași studiu, în cadrul căruia au fost analizate date privind daunele din ultimele 12 luni, a fost că Porsche, Jaguar și Mercedes-Benz sunt mărcile auto cu cea mai mare valoare medie a daunelor înregistrate.

Conform acestor cercetări, 80,3% dintre BMW-urile verificate în România au avut incidente în trecut, cu Honda (79,3%), Hyundai (71,1%), Porsche (69,6%) și Mitsubishi (68,5%) urmând în topul vehiculelor susceptibile de avarii frecvente. Matas Buzelis, expert auto și șef al departamentului de comunicații al carVertical, explică că popularitatea BMW-urilor, în ciuda statutului de marcă de lux, se datorează adesea achizițiilor de modele mai vechi și mai accesibile de către șoferii tineri, fără experiență. De asemenea, se menționează că șoferii BMW sunt mai predispuși să-și asume riscuri în trafic.

În ceea ce privește mărcile cu cele mai multe incidente consemnate, Honda se află în top, având în medie 3,1 înregistrări de daune pe raport, urmată de Lexus (2,8), BMW (2,7), Mitsubishi (2,6) și Land Rover (2,56). carVertical subliniază că un număr mare de daune înregistrate pentru un singur vehicul, precum cele 32 în cazul unui Volkswagen Passat, pot indica o întreținere dificilă sau probleme potențiale.

În ceea ce privește costurile daunelor, Porsche, Jaguar și Mercedes-Benz sunt în frunte în România, cu valori medii de 23.448 lei, 20.536 lei și 19.711 lei, respectiv. Proprietarii de mașini premium sunt avertizați că și daunele mici la astfel de vehicule pot genera costuri semnificative.

Aceste informații sunt obținute prin cercetarea reală a rapoartelor de istoric auto de către carVertical între octombrie 2022 și octombrie 2023. Studiul analizează și convertește daunele în procente pentru a crea clasamente bazate pe milioanele de verificări ale istoricului auto efectuate de companie.

Mărci auto după daunele istorice disponibile:

  1. BMW – 80.25%
  2. Honda – 79.29%
  3. Hyundai – 71.12%
  4. Porsche – 69.57%
  5. Mitsubishi – 68.50%
  6. Ford – 64.58%
  7. Land Rover – 63.86%
  8. Audi – 61.15%
  9. Jaguar – 59.16%
  10. Mercedes Benz – 58.00%

Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.