Un nou fenomen în Bacău. Se distrug containerele pentru a se valorifica pet-urile

2

Având în vedere faptul că mai mulți agenți economici derulează programe de colectare selectivă, în municipiul Bacău a apărut un nou fenomen, astfel recipientele în care se colectează selectiv plastic și metal sunt răsturnate, iar PET-urile și dozele de aluminiu sunt scoase din aceste recipiente în vederea valorificării la agenți economici, creându-se o stare de disconfort prin producerea de dezordine la platformele de colectare a deșeurilor.

Pentru descurajarea celor care săvârșesc astfel de fapte, polițiștii locali împreună cu reprezentanții operatorului de salubritate au demarat o acțiune pentru identificarea persoanelor care produc acest disconfort.

În urma verificărilor au fost depistate un număr de 17 persoane, dintre acestea un număr de 6 au fost sancționate conform H.C.L. nr. 223/2001, iar celelalte au fost atenționate cu privire la modul de depozitare a deșeurilor reciclabile.

„Menționăm că, acțiunea monitorizare a platformelor de colectare selectivă a deșeurilor va rămâne în atenția polițiștilor locali, în vederea stopării acestui fenomen.” – Poliția Locală Bacău


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

2 comentarii

  1. Asta este Romania educata a lui iohannis. Acum doua zile am vazut un tigan de vreo 45-50 de ani impreuna cu o fatuca de vreo 13-14 ani in zona 9 mai care cara un carut cu vreo 3 saci de rafie plini cu sticle de plastic. Nu stiam ce s a intamplat cu clopoteii de plastic din plastic din spatele blocului care erau rasturnati. Astia nu ar munci un minut insa la smecherii si distrugeri ii duce mereu capul. Singura solutie este sa se schimbe acesti clopitei din plastic , cu altceva .Ori facute sisteme de siguranta penteu a nu putea fi deplasate dwcat de cei care vin si colecteaza rcipientele. Ori noi, cei care le aruncam acolo, sa le ducem bucati pentru a nu putea fi duse la centrele de colectare(Auchan).Iar.cei care au furat materialul plastic sa fie amendati cu minim 10000 de lei ori pusi sa faca munca la spatii verzi.

  2. Partea buna a acestor campanii este ca sunt colectate cantitati mari de pet-uri si ca au si oamenii aia o ocupatie(si o sursa de venit), cat despre felul in care persoanele respective le procura-nu cred ca beau ”suedezii”” aia atata apa si suc-aici e cu dus si intors-sunt luate din recipientele respective doar pet-urile intacte, cele turtite sau murdare sunt aruncate pe jos(automatul de reciclare nu primeste decat pet uri in stare buna).

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.