Un Mig 21 dubla comanda va „trona” in giratoriul de la iesirea inspre Onesti

0

Mig 21 - 05Un aparat de vanatoare scos din uz, tip Mig 21 US (dubla comanda), urmeaza sa fie amplasat in sensul giratoriu de la iesirea inspre Onesti (in apropiere de Centrul de Afaceri si Expozitii). Avionul va fi ridicat pe soclul metalic pana la finalul acestei saptamani, conform constructorilor, proiectul de amplasare incluzand – intre altele – si refacerea sensului giratoriu (borduri, pavele etc).

Conform site-urilor de achizitii publice, contractul privind reamenajarea sensului si amplasarea Mig-ului a fost adjudecat – inca din iunie 2012 – de societatea Conextrust. Valoarea contractului se ridica la peste 293.000 lei, in conditiile in care Primaria estimase o valoare initiala de 365.000 lei. Contractul include atat proiectarea soclului, cat si lucrarile de executie a reamenajarii sensului.

Avionul de vanatoare a fost livrat de Ministerul Apararii, fiind complet dezafectat (motor scos de pe avion, sisteme de avionica si armament eliminate, tren de aterizare taiat etc). Mig-ul are 14,5 metri lungime, anvergura de peste 7 metri si o inaltime de 4 metri. In timpul serviciului operational, aparatul putea depasi de 2 ori viteza sunetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.