Un loc din judetul Bacau, in topul celor mai bine cotate parcuri dendrologice din Romania

1

Clubulcopiilor.ro a întocmit un clasament cu cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din România pe baza datelor disponibile în Google Maps.

Google Maps a acumulat peste 75.000 de recenzii pentru grădinile și parcurile dendrologice din România. Clasamentul întocmit de noi ia în calcul grădinile botanice și parcurile dendrologice care au acumulat cel puțin 100 de recenzii de-a lungul anilor și care au obținut cele mai mari evaluări medii ale recenziilor. Acolo unde mediile recenziilor au fost la egalitate, am prioritizat grădina sau parcul dendrologic care a adunat cele mai multe recenzii.

Cele mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice se află în Iași, CraiovaHunedoaraCarei și Chitila. Toate cele 5 au reușit să obțină un rating excelent de 4,7 dintr-un maximum de 5.

O surpriză foarte plăcută o reprezintă grădinile din orașe mici sau mijlocii precum Bacău, HunedoaraCarei, SimeriaJibou sau Galați care au atras foarte multe aprecieri din partea vizitatorilor și se situează printre cele mai frumoase și bine îngrijite grădini din România. 

Parcul dendrologic Dofteana, din Bacău este al 5 lea cel mai frumos parc dendrologic din țară și ocupă locul 11 în clasamentul celor mai bine cotate grădini botanice și parcuri dendrologice din România.

Parcul Dendrologic Dofteana este situat la 7 km de șoseaua principală și deține o colecție științifică formată din peste 660 de specii și varietăți de arbori, ce se întinde pe o suprafață de 24 de hectare. Este creația unuia dintre cei mai mari și pasionați silvicultori români, Iuliu Moldovan.  Arboretumul Dofteana constituie o valoroasă colecţie de specii lemnoase, în special de răşinoase, atât din ţara noastră cât şi din alte ţări. În perioada de înfrunzire şi înflorire speciile de arbuşti decorativi conferă o frumusețe deosebită peisajului. Printre acestea se numără: clopoţeii de aur (Forsiţia), gutuiul japonez, magnoliile violete (Magnoliei X. Soulangeana) și  magnoliile roșii-violete (Magnoliei liliflora)


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

1 comentariu

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.