Un liceu din judetul Bacau, recunoscut ca unul dintre cele mai bune licee din Europa pe antreprenoriat


Premiile Scoala Antreprenoriala a Anului – The Entrepreneurial School (TES) Awards a anuntat castigatorii. 35 de scoli si licee din intreaga Europa au fost recompensate pentru excelenta in educatia antreprenoriala. Printre cele 35, se afla si doua licee din Romania. Este vorba despre Liceul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti si Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din comuna Sascut, judetul Bacau.

Liceul tehnologic din comuna Sascut, judeţul Bacău, a fost recunoscut ca unul dintre cele mai bune licee din Europa pe antreprenoriat, alături de alte 35 de unităţi de învăţământ similare. Distincţia a fost primită în cadrul galei „Şcoala Antreprenorială a Anului 2022″, şi este o încununare a eforturilor profesorilor de a-i îndruma pe tinerii din mediul rural către un viitor mai bun.

Liceul Tehnologic „Jacques M. Elias” din comuna Sascut, Bacău, are trei profiluri: economic, auto şi veterinar. De asemenea, pregăteşte elevii pentru calificările de ospătar / chelner / vânzător şi mecanic auto, în regim de şcoală profesională, cu durata de 3 ani.

Alin Paris – directorul liceului: „Noi, în 2016-2017, mai aveam 200 de elevi. La momentul actual avem 400. De obicei, mulţi se întorc în mai şi o parte pe timpul verii chiar să racoleze ai noştri absolvenţi pentru agenţii economici cu care au contract de colaborare.”

Sursa: stirileprotv


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentConflict oprit de politistii locali. Unul dintre tineri avea la el o rozeta metalica de tip box
Articolul urmatorAeronavele MiG-21 LanceR din dotarea Forțelor Aeriene Române au fost suspendate de la activitățile de zbor, începând de astăzi

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.