Un fost șef de atelier de reparații auto, în cărți să preia conducerea termoficării băcăuane

2

Noua societate de termoficare a Bacăului, Thermoenergy Group, pare să fi devenit obiectul experimentelor administrației locale. Gândit să înlocuiască falimentara CET, noul operator de termoficare întârzie să fie dat în funcțiune. La conducerea firmei s-au succedat deja mai multe nume de la consilierul local Iulian Stoican, până la directorul CET, Neculai Olaru, proaspăt trimis în judecată de DNA într-un dosar de abuz în serviciu. De dată ceva mai recentă este numele lui Cristian Radu Palade, un fost șef de atelier reparații auto, propus să preia funcția de director general al Thermoenergy Group deși nu are nicio experiență practică în gestionarea sistemului public de termoficare. 

Palade ThermoenergyPalade este, în schimb, un liberal cu state relativ vechi de activitate. Numele său apare în structura de conducere a organizației municipale a PNL, condusă de Corneliu Pricope, un protejat al primarului suspendat Romeo Stavarache. Cristian Palade figurează drept membru supleant al biroului de conducere a municipalei PNL, cu toate că activitatea sa politică a fost mai degrabă una discretă. Numirea sa la vârful Thermoenergy Group a fost discutată în Adunarea Generală a societății, desfășurată la începutul acestei săptămâni, numele lui Palade fiind avansat de consilierul cu atribuții de viceprimar Iulian Stoican.

Conform ultimei declarații de avere Cristian Palade este membru în Consiliul de Administrației al societății ce administrează Centrul de Afaceri și Expoziții (CAEx), aceasta din urmă aflată în mari dificultăți financiare. Firma este „manageriată” de același Corneliu Pricope, șeful lui Palade de la organizația municipală a PNL. Ultimul „job” al lui Palade a fost cel de inginer în cadrul Cybernet Auto Center. Potrivit CV-ului său, aflat pe site-ul CAEx Bacău, Palade a îndeplinit la Cybernet Auto Center, până în aprilie 2014, funcția de „funcționar informații”.

cet bacauLa conducerea Thermoenergy Group s-au succedat, pentru o perioadă scurtă de timp, Iulian Stoican, aflat în incompatibilitate cu statutul de ales local, dar și Neculai Olaru, directorul general al CET. Acesta din urmă a demisionat de la timona Thermoenergy Group, cu data de 8 decembrie, în contextul în care DNA Bacău l-a trimis în judecată – alături de Marius Stănilă, cumnatul primarului suspendat Romeo Stavarache – într-un dosar de abuz în serviciu.

Pe postul rămas vacant urmează a fi instalat Palade, în timp ce Consiliul de Administrație al Thermoenergy Group va fi prezidat de Leonard Pădureanu, administratorul public al municipiului Bacău. Din CA mai fac parte Florin Goga, asociatul lui Stavarache în firma Prod Cresus, Iulian Stoican, Gabriela Fotache (fost candidat PDL la europarlamentare), Paul Stupu (director în cadrul Administrației Județene a Finanțelor), Vasile Isvoran (consilier județean PER), precum și Constantin Livinț (director în societatea Marste SRL).

Împuterniciții Consiliului Local Bacău în Adunarea Generală a Acționarilor de la Thermoenergy Group sunt aleșii Vasile Drăgușanu, Isabela Adam și Ilie Bîrzu, toți 3 din partea PNL.

 

2 COMENTARII

  1. Alta Marie cu alta palarie.Dragusanu a fost director la Cet,el este inceputul falimentului impreuna cu clica lui de la pnl,Florin Goga este sef la zender a ridicat vreodata problema rentabilitatii,pai e asociat cu Stavarache ,cumnatul lui Stoican lua lucrari pe termoficare de la cet cu 2 angajati un excavator si o duba.dupa 1 ianuarie vine dna.

  2. Felicit?ri, omul perfect sa fie manipulat si sa dea cu subsemnatul pe la organe la frac?iile celor din spate. Falimentul se executa cu oameni falimentari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.