Un fost şef al Gărzii Financiare ar fi vândut secrete economice străinilor

1
rusu_dragos
Foto: mediafax

Spionaj la nivel înalt. Fostul comisar general adjunct al gărzii financiare Dragoş Rusu a fost interceptat de SRI în baza unui mandat de siguranţă naţională. Rusu, totodată mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, este acuzat că a vândut informaţii economice unor străini, ba chiar a derulat operaţiuni economice sub coordonarea unui alt stat, potrivit România TV.

„Rusu Dragoș, comisar general adjunct al Comisariatului General al Gărzii Financiare desfășoară activități cu potențial ridicat de risc la adresa siguranței naționale: obținerea de informații din domeniul economic în interesul altui stat, derularea unor proiecte de natură economică sub coordonarea serviciilor altui stat (…) Legătura dintre Rusu Dragoș și cetățenii străini este asigurată de o femeie, cetățean al Republicii Moldova, cu care Rusu Dragoș este în relații intime”, scrie o notă SRI, potrivit dosarului din instanţă, citat de România TV.

Dragoş Rusu este acuzat de faptul că a pus în pericol siguranţa naţională prin divulgare de informaţii clasificate. Aceste informaţii apar în mai multe note ale SRI, care a cerut monitorizarea şi interceptarea lui Dragoş Rusu la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie. El a fost monitorizat tot anul 2012 – notele provin din perioada aprilie-iulie-octombrie. Atunci, Dragoş Rusu a fost filat de cei de la SRI pentru că existau suspiciuni că ar fi divulgat informaţii economice altui stat, dar şi derula diferite proiecte economice sub coordonarea serviciilor altui stat. Totodată, el se ocupa şi de contrainformaţii şi de partea operativă. El verifica diferite firme, dădea informaţii acestor puteri din estul Europei şi avea tot felul de întâlniri operative cu străinii.

Sursa: rtv

Comentarii

1 comentariu

  1. Sunt femeie din R.Moldova acuzata ilegal de Mass Media de SPIONAJ din aceasta stupida stire! Fratilor, imi pare rau pentru tara voastra care in inima este si a mea! Sunt un om simplu! Nu am si Nu am avut vreodata o legatura cu spionajul! Totul este o stire FALSA!!! Sau folosit de persoana mea cu informatii false fara dovezi si probe ca sa distruga cariera si imaginea Dl.Rusu, unul dintre putinii oameini care mai facea ceva pentru Romania! Este un om curat si asa au gasit o metoda murdara ca sa-i distruga cariera, imaginea si familia! Eu personal sunt plecata de mult timp din tara mea iar Dl Rusu Nu are si Nu a avut nici o legatura cu R.Moldova! Este o prostie, sunt total socata, daca aveam vreo legatura cu spionajul eram demult arestata si adusa in fata legii, sunt un om liber, UN SPION NU SCRIE COMENTARII!!! NU AM NICI O PUTERE, CE FEL DE SPION POT FI EU??? Imi pare rau pentru Romania, este condusa de oamneni fara suflet, lacomi, corupti care stiu sa distruga vietile oamenilor fara putere!!! Din cite stiu Dl Rusu isi are functia prin examene, nu are nici un dosar, este o persoana curata, el sa suspendat personal pentru ca nu avea cu cine lucra in acest razboi politic!!! Coruptia vrea sa ocupe toate posturile de putere in toate sferile, de aceea au gasit o metoda murdara sa dea o stire fara sens, fara probe, fara dosar, ca sa-i distruga imaginea, ca sa scape de toti care ii impiedica!!! Interesant ce vor spune cei din Europa cind voi apela la Curtea Europeana si voi da stirea despre murdarie si coruptie, cum procedeaza si cum distrug oamenii Statul Roman! Cine sunteti voi de la Mass Media sa ma acuzati fara dovezi????? Mesajul este adresat celor intelegenti care inteleg Adevarul!!!

Lasa un comentariu:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.