Un elev din judetul Bacau va participa la CERN, in Elvetia, la un internship de fizica nucleara

0

In aceasta vara, la CERN, in Elvetia, mai multi elevi romania vor participa la un internship de fizica nucleara. Printre elevi se numara si Calin Andrei Puscalau, elev al Colegiului National Dimitrie Cantemir din Onesti, potrivit unupetrotus.ro.

Elevul oneștean Călin Andrei Pușcalău va avea parte de o experiență unică, în vară, la Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CENR) de la Geneva, Elveția, unde va lua parte la programul „Romanian High-School Students Internship Programme 2024”. Trebuie precizat că au fost 360 de aplicanți și au fost selectați 24 de elevi. Programul „Romanian High-School Students Internship Programme 2024” se va desfășura în perioada 2-15 iunie 2024 și se adresează elevilor români care doresc să învețe mai multe despre fizica particulelor elementare și despre energii înalte chiar la CERN.

Programul este conceput astfel încât elevii au ocazia de a deprinde noțiuni introductive ale fizicii particulelor elementare și energiilor înalte, de a se familiariza cu detectorii de la LHC (Large Hadron Collider), interacționând cu cercetătorii de la CERN. Totodată, au loc vizite la principalele facilități de cercetare și laboratoare experimentale, multe dintre ele unice în lume”, transmite Facultatea de Fizică a UniBuc, una din instituțiile coordonatoare alături de Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH).

Totodată, vei avea nevoie și de una sau două scrisori de recomandare din partea profesorilor tăi, care să conțină și datele lor de contact. Deoarece comisia de selecție a aplicațiilor va fi internațională, ne-ar ajuta ca scrisoarea să fie redactată în limba engleză, dar nu este obligatoriu”, mai scria în condițiile de participare.

Programul este coordonat Facultatea de Fizică, Universitatea din București, alături de cercetătorii din grupul ATLAS/CERN-Romania din Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei” (IFIN-HH) și grupul “Education, Communication and Outreach” CERN

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.