Un elev din Bacau a luat premiul I la Olimpiada Națională de Limbi clasice – Limba latină


Mihai Adelin Lungu a reusit sa obtina premiul I la Olimpiada Națională de Limbi clasice – Limba latină de anul acesta. De asemenea, Mihai a mai obtinut si 4 premii speciale oferite de Societatea de Studii Clasice și de Muzeul Național al Literaturii Române:

Elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ,,Gheorghe Vrănceanu” Bacău, pregătit de distinsa doamnă profesoară Florentina Neculau, Mihai a obținut 100 puncte din 100 la competiția desfășurată la Târgu Jiu, între 18 și 21 aprilie – reușită care se pare că nu a mai fost atinsă până acum de vreun elev, cel puțin din ceea ce știu profesorii băcăuani care au însoțit loturile de elevi în anii din urmă.

Prin munca unor asemenea elevi, Bacăul a câștigat și alte premii la această olimpiadă: Cojocaru Adelina, de la Liceul cu Program Sportiv ,,Nadia Comăneci” Onești, pregătită de doamna prof. Maria Cercel, a fost premiată cu mențiune MEN și cu Medalie de argint, iar Bianca Dabija de la Colegiul Național ,,Gheorghe Vrănceanu ” Bacău (prof. Florentina Neculau) a obținut premiul al II-lea, respectiv Medalia de aur. Mihai Lungu va reprezenta județul Bacău și la Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română, săptămâna viitoare.” a transmis Inspectoratul Scolar Judetean


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentProtest GLOVO in Bacau: „Nici combustibilul nu ni-l putem asigura din ceea ce câștigam prin curierat”
Articolul urmatorGrav accident la iesire din Onesti, in judetul Bacau. Patru persoane au fost ranite

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.