Un drum din județul Bacău se închide din cauza zăpezii

0

Începând din această seară cu ora 21:30, la nivelul județului Bacău s-a luat măsura închiderii temporare a Drumului Național 11A Bârlad-Podu Turcului (DN 11A, km 68 – 94, Podu Turcului – Bârlad, județul Vaslui), din cauza viscolului general și a ninsorii abundente.

În acest moment, pe drumurile naționale din județ intervin peste 50 de utilaje de la DRDP Iași. Avertizarea de cod galben se termina mâine dimineață, 9 ianuarie, la ora 10:00. Cu toate astea, zilele următoare vremea se va menține deosebit de rece, cu temperaturi care pot atinge chiar și -20 grade.

RECOMANDĂRILE POMPIERILOR BĂCĂUANI , ÎN CONTEXTUL AVERTIZĂRILOR METEOROLOGICE:

-Evitați să porniți la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică, iar dacă deplasarea este absolut necesară, informați-vă în prealabil dacă pe traseul stabilit nu sunt drumuri blocate.

-Înainte de plecare, asigurați-vă că autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.).

-Urmăriți la posturile radio/TV buletinele meteorologice și recomandările autorităților.

-Evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

-Evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.