Un campion la culturism din Bacău a fost reţinut pentru şantaj şi cămătărie


Un campion la culturism şi un bărbat din Bacău au fost reţinuţi de poliţiştii bucureşteni, pentru şantaj şi cămătărie, după ce, prin ameninţări şi acte de violenţă, au luat de la patroana unei firme de salubritate dobânzi în valoare de aproape 70.000 de euro, potrivit unor surse din Poliţie.

Conform surselor citate, în iunie 2012, culturistul profesionist de origine congoleză Alain Zi-Makanda N’Giuwu (36 de ani) şi Mihai Robert O’Leary, zis Cioară (38 de ani), din Bacău au împrumutat o femeie în vârstă de 53 de ani, patroană a unei firme de salubritate, cu 27.000 de euro.

Anul acesta, în 4 mai, femeia s-a dus la Poliţia Capitalei şi a povestit anchetatorilor că, după ce a luat banii de la cei doi cămătari, nu a reuşit să mai restituie suma împrumutată deoarece aceştia i-au impus mai multe dobânzi nejustificate şi a plătit, din vara lui 2012, nu mai puţin de 67.000 de euro.

 „Întrucât în decembrie 2014 victima a manifestat intenţia de a înceta să plătească sumele nejustificate solicitate de bărbaţi, aceştia au încercat prin ameninţare cu acte de violenţă să o determine să continue să le dea alte sume de bani, sub pretextul că cele predate până la data respectivă reprezentau doar dobânda banilor împrumutaţi”, potrivit Poliţiei Capitalei.

Conform sursei citate, poliţiştii au stabilit că din 2012 până la momentul sesizării, femeia a împrumutat de la unul dintre bărbaţi suma de 21.400 de euro, fiindu-i percepută o dobândă ce varia între 5 la sută şi 50 la sută, astfel încât suma totală restituită a ajuns la 37.000 de euro şi 96.600 de lei.

Cămătarul, motivând că are nevoie de bani şi profitând de faptul că femeia se afla într-un impas financiar, i-a cerut acesteia să împrumute 5.700 de euro de la un alt cămătar, prieten cu el, pentru a îi plăti dobânda la suma împrumutată anterior, mecanism prin care cei doi bărbaţi au îndatorat victima şi mai mult.

Poliţiştii şi procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoaria Sectorului 3 au organizat, marţi, o acţiune de prindere în flagrant, unul dintre suspecţi fiind prins la scurt timp după ce a primit 2.500 de euro de la victimă.

Ulterior, poliţiştii şi procurorii au percheziţionat locuinţele celor doi suspecţi, de unde au ridicat, pe lângă contracte încheiate cu victimele şi sumele de 15.000 de lei, 1.050 de euro, 240 de dolari şi 70 de lire.

Alain Zi-Makanda N’Giuwu şi Mihai Robert O’Leary urmează să fie prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Sectorului 3, cu propunere de arestare preventivă.

 

Sursa: gandul.info

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.