Un brasovean s-a ratacit pe un drum forestier din judetul Bacau. Jandarmii montani au intervenit si l-au ajutat sa ajunga acasa


Jandarmii din cadrul Postului de Jandarmi Montani Slănic Moldova au intervenit în sprijinul unui bărbat din Brașov, care s-a rătăcit cu mașina pe un drum forestier.

          Miercuri trecută, în jurul orelor 20.48, bărbatul a anunțat prin apel la 112 că s-a rătăcit în pădure urmând indicațiile unei aplicații telefonice de localizare, fără a ști cu exactitate unde se află. Mai mult decât atât, masina i-a rămas suspendată intr-un sanț și nu își mai poate continua drumul fără ajutorul autorităților.

          „După ce au primit detalii referitoare la ruta parcursă până în acel punct și descrierea împrejurimilor în care se află, jandarmii montani s-au deplasat imediat în zona indicată și l-au ajutat pe bărbat să repună mașina pe drum și să rezolve o pană la roată, după care l-au îndrumat pe drumul sigur pentru a ajunge în Brașov. Bărbatul le-a povestit jandarmilor că a fost nevoit să parcurgă aproape 10 km pe jos pană a avut semnal la telefon, pe parcurs având ,,ocazia” de a vedea un urs, a cărui apariție aproape că i-a provocat un atac de panică.

          Nu întotdeauna aplicațiile telefonice indică drumul sigur către destinația dorită și de cele mai multe ori drumul cel mai scurt nu este și cel mai sigur, iar coroborat cu alți factori precum zonă fără semnal la telefon, lăsarea întunericului sau intemperiile, pot crea situații dificile.” au transmis jandarmii

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.