Un brand din Bacau a devenit numarul 1 pe piata biscuitilor din Romania, reusind sa depaseasca vestitul OREO

0

Cunoscutul brand de biscuiti si covrigi Croco din Onesti (Bacau) s-a clasat anul trecut, potrivit businessmagazin.ro, pe primul loc in topul celor mai vandute marci de biscuiti dulci. Piata depaseste 320 de milioane de euro.

In 2021, Croco a reusit sa-si creasca cifra de afaceri cu peste 6% – de la 163 milioane lei in 2020 la 174 milioane lei in 2021. Compania Croco este condusa de Damian Mereu.

Damian Mereu a reusit sa-si depaseasca concurentii de la Oreo, devenind numarul unu pe piata biscuitilor dulci in 2021.

Croco, brand românesc produs la Oneşti (judeţul Bacău) s-a clasat anul trecut pe primul loc în topul celor mai vândute mărci de biscuţi dulci, o piaţă care depăşeşte 1,6 mld. lei anual, conform datelor companiei de cercetare Euromonitor. Astfel, această categorie rămâne una în care bran­durile locale mai au un cuvânt de spus în contextul în care seg­mentul biscuiţilor şi al dulciurilor în general este inundat de branduri străine. Conform datelor de pe site-ul Croco, producătorul are o cotă de piaţă de 9% pe segmentul biscuiţilor cu cremă.

 Croco este o afacere românească pusă pe picioare de antreprenorul Damian Mereu. Al doilea loc în clasamentul celor mai vândute branduri de biscuiţi dulci este Oreo, al gigantului Mondelez, potrivit Euromonitor. Podiumul este completat de un alt brand românesc-Alfers, produs de compania Alka.” noteaza jurnalistii de la businessmagazin.ro

Damian Mereu – patronul Croco Onesti * foto Forbes

Piaţa biscuiţilor dulci este una dintre cele mai importante din sectorul dulciurilor, având în vedere că segmentul de ciocolată este de 2,5 miliarde de lei ca vânzări în retail, conform Euromonitor.

Comentarii
Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.