Un batran a fost gasit cu ajutorul cainelui de urma, Abaha, de la IPJ Bacau

Polițiștii din Onești au fost sesizați, la data de 06 decembrie a.c., în jurul orei 22.34, despre faptul că un bărbat de 85 de ani din comuna Helegiu, sat Brătila, a plecat de la domiciliu, în jurul orei 19.00 și nu a mai revenit.

           Polițiștii, din cadrul Poliției Municipiului Onești și Secția de Poliție Rurală 3 Onești, împreună cu voluntari au demarat acțiunile de căutare, în vederea identificării persoanei dispărute.

În cadrul cercetărilor și acțiunilor de căutare întreprinse, polițiștii au folosit câinele de urmă de miros uman, Abaha, din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Bacău.

           La data de 07 decembrie a.c., în jurul orei 16.25, Abaha, o femelă Ciobănesc german în vârstă de 5 ani și jumătate, i-a condus pe polițiști pe un teren agricol de pe raza comunei Helegiu, unde se afla, persoana dispărută.

           Bărbatul de 85 de ani, nu a fost victima vreunei infracțiuni și a fost predat familiei.

           Abaha, are 5 ani și jumătate și sub coordonarea conductorului, agent șef principal de poliție Crimu Sorin, face parte din colectivul IPJ Bacău din anul 2017, când avea vârsta de 6 luni. În anul 2018 a absovit cursul de calificare la Centrul Chinologic ”Dr. Aurel Greblea” Sibiu, cu specialitatea căutare urme de miros uman și de atunci a dus la bun sfârșit, cu succes, nenumărate misiuni la care a participat.

          


Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti-ne si pe Google News
Articolul precedentEuroparlamentarul Dragos Benea, dupa ce Romania nu a fost primita in Schengen de Austria: Pretextul fabricat ne arata cat de pagubos este principiul unanimitatilor din UE. Nu al majoritatilor ( absolute, calificate ).
Articolul urmatorOperatiunea „Foc de Artificii” a inceput. IPJ Bacau explica cand folosirea articolelor pirotehnice devine infractiune

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.