Un bacauan, urmarit international in cazul celor 39 de vietnamezi care au murit intr-un TIR din UK, prins in Romania


Marius Mihai Draghici, un barbat de 48 de ani din Onesti, a fost prins in Bucuresti. Acesta era dat in urmarire internationala, fiind implicat in cazul celor 39 de de vietnamezi găsiți morți într-un TIR în Marea Britanie, în 2019.

Astăzi, 10 august, în București, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri au depistat un bărbat, de 48 de ani, urmărit internațional, la solicitarea autorităților judiciare din Marea Britanie, care au emis un mandat european de arestare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor prin imprudență (omor din culpă) și conspirație la sprijinirea migrației ilegale.

Din cercetări a reieșit că, împreună cu alte persoane, bărbatul ar fi organizat și coordonat transportul ilegal al mai multor migranți, în Marea Britanie, în interiorul unuia dintre camioanele deținute de o grupare infracțională, folosit în acest scop.

La data de 23 octombrie 2019, în Essex, Marea Britanie, au fost identificate trupurile neînsuflețite a 39 de cetățeni vietnamezi, bărbați, femei și copii, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, care s-au sufocat, după ce ar fi fost închiși într-o remorcă, timp de aproape 12 ore.

Bărbatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat la Curtea de Apel București, cu propunere de arestare provizorie, în vederea extrădării, în favoarea autorităților britanice.

Activitatea investigativă s-a derulat în colaborare cu polițiști din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul Investigații Criminale – Compartimentul Urmăriri, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău” se arata in comunicatul transmis de Politia Romana

Bărbatul în vârstă de 48 de ani este cunoscut că lucrează în industria de transport și are legături atât în ​​zona Bacău, din România, cât și în Spania. Marius Mihai Drăghici folosește și numele de Marius Mihai Șelaru și Marius Lupu și s-a născut în orașul Onești.

O recompensa de 10.000 de lire a fost pusa pe capul sau de o agentie din Marea Britanie.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.