Umbrărescu va începe să construiscă și Autostrada A8 Târgu Neamț – Târgu Mureș. Contractul a fost semnat

0

Astăzi, a fost semnat primul contract pentru secțiunea Leghin – Târgu Neamț, parte din Autostrada Unirii (A8), prima autostradă ce va face legătura directă între Moldova și Transilvania, prin Carpați. Despre A8 se discută încă din 2011, când ministru de resort era Anca Boagiu. Abia acum se semnează însă primul contract.

Secțiunea 3 (Leghin – Târgu Neamț) are o lungime de 29,9 km, o valoare contractuală de 1,56 miliarde de lei (făra TVA) și trebuie finalizată în anul 2026 de Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade.

Durata contractului este de 30 de luni, dintre care 6 luni proiectare și 24 de luni execuție.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul fără mai aștepta decizia instanței la contestația înaintată de firma Danlin XXL, practic regii contestațiilor. „CNAIR a demarat chiar o acțiune în justiție împotriva acestei companii din Neamț” cerând sancționarea acesteia pentru prejudiciile produse de întârzierea lucrărilor de infrastructură din cauza contestațiilor. Tribunalul București a respins cererea CNAIR, iar CNAIR, în mod ironic, a contestat decizia instanței prin care se confirma dreptul Danlin XXL de a face contestații.


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.