Umbrarescu va finaliza Drumul Expres Braila – Galati in 2023, inainte de termen


Potrivit Economica, Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a declarat vineri că lucrările la Drumul Expres Brăila – Galați vor fi terminate la sfârșitul anului viitor. Lucrările la cei aproape 11 kilometri sunt executate de grupul UMB, al lui Dorinel Umbrărescu.

Drumul Expres Brăila – Galați, din discuțiile cu constructorul, va fi gata la sfârșitul anului viitor”, a spus șeful Transporturilor, cu ocazia unei vizite pe șantierul Pasajului de la Drajna.

CNAIR a semnat contractul cu Umbrarescu in aprilie 2021 pentru „proiectarea si executia Drumului Expres Brăila – Galați”. Valoarea contractului fiind de 371,42 milioane de lei fără TVA. Sursa de finanțare este din fonduri europene nerambursabile.

Durata contractului este de 34 luni, din care 10 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție este de 120 de luni. Proiectul tehnic de execuție a fost avizat în cadrul CTE al CNAIR în noiembrie 2021.

Autorizația de construire pentru prima etapă (pentru aproape 7 kilometri) a fost emisă pe 24 decembrie 2021. Stadiul lucrărilor pe acest șantier este în prezent de 30%. Termenul pentru finalizarea lucrărilor menționat pe site-ul CNAIR este luna mai 2024.

Comenteaza prin Facebook
Fiti la curent cu ultimele stiri din judetul Bacau. Urmariti Bacau.NET si pe Google News

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.