Umbrarescu va construi tot tronsonul A7 Buzau – Focsani. Loturile 2 si 3, castigate tot de UMB

0

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anuntat in aceasta seara ca Umbrarescu va construi intreg tronsonul Buzau – Focsani din Autostrada A7.

A fost desemnat constructorul pentru ultimele două tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (A7)! În 10 zile, pot fi demarate procedurile de semnare a contractelor, dacă rezultatul licitației nu va fi contestat. Câștigătorul desemnat astăzi pentru tronsoanele 2 și 3 (66,9 km) ale Autostrăzii Buzău-Focșani este același constructor român care a semnat contractele pentru tronsoanele 1 și 4 ale aceleiași autostrăzi, în urmă cu două săptămâni.” a precizat Grindeanu

Umbrarescu a castigat si tronsoanele 1 si 4 astfel ca el va realiza intreaga bucata din A7 – Buzau – Focsani. La loturile 2 si 3, Umbrarescu a participat alaturi de firma INTERTRANSCOM IMPEX (Buhusi ), condusa de Ioan Teslaru. Compania a reusit in 2021 o cifra de afaceri uriasa, de peste 300 de milioane de euro.

Toate cele 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani (Secțiune a A7) vor avea o lungime însumată de 82,44 km și vor realiza efectiv prima legătură rutieră de mare viteză dintre Muntenia și Moldova. Construcția ambelor tronsoane, finanțată prin PNRR, va dura 26 de luni (2025).

Tronsonul 2 (Vadu Pașii-Râmnicu Sărat) are o lungime de 30,8 km și o valoare de 1,31 miliarde de lei (fără TVA). Pentru tronsonul 2 contractul include construcția a 12 poduri printre care se numără Podul peste râul Râmnic și peste DN22.

Tronsonul 3 (Râmnicu Sărat-Mândrești Munteni) are o lungime de 36,1 km și o valoare de 1,46 miliarde de lei (fără TVA). Pentru tronsonul 3 este prevăzută în contract inclusiv construcție a 18 poduri și a unui pasaj, printre care se numără Podul peste DJ 205R și peste râul Râmna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.