Umbrarescu trebuie sa dea afara 3 000 de oameni : „Sunt foarte necajit, nu-mi merge bine deloc”

1

Cifra de afaceri uriasa pe care Dorinel Umbrarescu o avea acum cativa ani – de ordinul a sute de milioane de euro – a devenit o amintire! Acum, “regele asfaltului” se pregateste sa ia cea mai trista decizie din viata lui: concediaza trei mii de oameni!

Dorinel Umbrarescu si-a cladit, in anii de dupa Revolutie, un imperiu, de unde si numele de “rege al asfaltului”.

Firmele sale – nu mai putin de opt la numar – au castigat ani la rand licitatiile pentru constructia de drumuri, fiind, practic, partenere fidele ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri. In ultima vreme ina, lucrurile au inceput sa se schimbe,  iar imperiul se clatina serios. Primul semn al declinului va fi vizibil la 1 august, data de la care Umbrarescu este nevoit sa trimita acasa trei mii de angajati, oameni cu care facea pana acum drumuri prin toate zonele. Contactat de Cancan.ro, omul de afaceri a marturisit ca e “foarte necajit” din aceasta cauza. “Eu, probabil, o sa ma descurc, dar nu stiu ce vor face acesti oameni…Multi dintre ei, cu salariul asta, isi tineau familiile, copii, parinti…Chiar nu stiu ce vor face. Sunt foarte necajit, nu-mi merge bine deloc…”, a marturisit Umbrarescu. El sustine ca a ajuns in aceasta situatie dupa ce a pierdut cam toate contractele. “Am pierdut licitatiile, desi am fost pe locul intai…”, nu isi explica omul de afaceri din Bacau situatia dezastruoasa in care se afla.
In 2010, cand lucrurile mergeau din plin, Umbrarescu a avut intentia de a uni sub o singura umbrela cele opt firme pe care le detine in domeniul constructiilor si a caror cifra de afaceri cumulata era de aproape jumatate de milliard de euro. A fost insa doar o intentie ramasa in faza de proiect, pe care afaceristul din Bacau nu a mai dus-o la indeplinire. Chiar daca business-ul din constructii nu merge, familia Umbrarescu ramane totusi una din cele mai bogate din Romania, fiind situata pe locul 11 in topul celor mai avuti romani, cu o avere de o jumatate de milliard de euro .

Ei au investit bani in energie verde si in sanatate (au construit primul spital privat din tara, la Podu Turcului, Bacau) dar si in domeniul auto. Pentru a scurta drumurile, Dorinel Umbrarescu circula prea putin pe soselele pe care in mare parte le-a construit, preferand elicopterul sau avionul.

El detine trei elicoptere – unul dintre ele un model Versace personalizat, in valoare de sase milioane de euro, si un avion.

Sursa: cancan


Tu ce parere ai? Lasa un comentariu mai jos.

1 comentariu

  1. Spitalul din Podul Turcului a fost Construit de pe timpul lui Ceausescu nu a fost Construit de Unbrarescu el la Preluat in Custodie si se face o medicina de Calitate acolo in anumite afectiuni.La acest Spital nici Bacaul nu are un Spital asa de bun ca la Podul Turcului.

Lasa un comentariu

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.