Umbrarescu s-a mobilizat pentru a incepe forarea tunelului lipsa de pe Autostrada A1 Lugoj-Deva

1

Umbrarescu a mobilizat zeci de utilaje la Margina – judetul Timis, unde va incepe forarea tunelului lipsa de pe A1 Lugoj-Deva. Imagini cu utilajele care vor începe lucrările pe lotul de aproape 10 kilometri dintre Margina (jud. Timiș) și Holdea (jud. Hunedoara) au fost publicate vineri, 19 aprilie pe Forumul Asociației Pro Infrastructură.

UMB, cel mai puternic constructor din România, va intra în șantier pe Autostrada A1 Lugoj – Deva „săptămâna viitoare”(n.r. 15-21 aprilie) a anunțat luni, 8 aprilie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, după noi discuții cu Dorinel Umbrărescu, șeful companiei UMB. Întârzierile față de promisiunile de până acum au fost explicate prin chestiuni care țin de mediu, proceduri peste care nu se putea trece. Lucrările efective pentru lotul de Autostradă finanțat din PNRR ar fi trebuit să înceapă încă din 1 martie 2024, conform celor mai recente promisiuni ale ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar până în acest moment, nu este Autorizație de Construire eliberată pentru tot lotul.

Tunelul galerie dublă cu o lungime de un kilometru va fi forat cu utilaje speciale (soluția tehnică boltă/umbrelă de țevi), TBM-ul fiind folosit doar la tuneluri feroviare lungi care să justifice costurile mari pentru asemenea utilaje.

Sursa: economedia.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.