Umbrarescu s-a mobilizat exemplar, pe A7 Bacau – Pascani. Progres de 27% pe tronsoanele 1 si 2

1

Cristian Pistol, directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a anunțat luni că UMB a realizat un progres fizic de 27% între Săucești și Trifești, pe lotul 1 al Autostrăzii Bacău – Pașcani, secțiune a A7. Și pe lotul 2, gradul de execuție este tot de 27%.

Astazi, 3 iunie, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a efectuat o vizita de lucru pe santierul Autostrazii A7, in zona Saucesti. Aici, Umbrarescu lucreaza la tronsonul 1 din Autostrada Bacau – Pascani, ce va fi gata anul viitor. La eveniment au participat europarlamentarul Dragos Benea, presedintele CJ Bacau, Valentin Ivancea, ministrul Mediului, Mircea Fechet, prefectul judetului Bacau, Claudiu Ilisanu, senatoarea Cristina Pravat, deputatul Vasile Budaca, secretarul in MT, Gabriel Bunduc, fostul prefect Lucian Bogdanel si directorul CNAIR, Cristian Pistol.

Constructorul (Spedition UMB) este bine mobilizat în șantier, iar în zona nodului rutier de la Săucești, unde lucrările sunt mai avansate, a ajuns la 35%. Vremea s-a ameliorat și de acum înainte mă aștept ca lucrările să evolueze și mai bine”, a transmis șeful CNAIR pe pagina proprie de Facebook.

Lotul 1, cu o lungime de 30,3 km, are termen contractual de finalizare anul 2025. Valoarea construcției, finanțate prin PNRR, este de 1,63 miliarde de lei (fără TVA).

Și pe lotul 2 Trifești – Gherăești al Autostrăzii Bacău – Pașcani lucrările evoluează bine, mai spune șeful CNAIR. Potrivit lui, pe cei 18,9 km ai acestui lot din Autostrada Moldovei A7 constructorul român (Spedition UMB) a ajuns la un stadiu fizic de 27%. Cu un progres de 35% și la nodul rutier de la Cordun lucrările sunt mai avansate față de media acestui lot, a mai spus Pistol. Cu o valoare de 1,27 miliarde de lei (fără TVA) și lotul 2 (Trifești – Gherăești) trebuie finalizat anul viitor (2025).

Umbrarescu lucreaza pe intreg santierul Bacau – Pascani cu peste 600 de muncitori si peste 330 de utilaje. Intreg tronsonul, de 77 km, va fi gata anul viitor. Autostrada Bacau – Pascani este finantata prin PNRR, avand o valoare de 4.66 miliarde lei.

Umbrarescu lucreaza pe 10 din cele 13 loturi ale A7 Ploiesti – Pascani. In 2024 ar trebuie sa finalizeze tronsonul Buzau – Focsani, toate cele 4 loturi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.