Umbrarescu liciteaza pentru un nou lot din Autostrada Transilvania. Se „bate” cu turcii si cu italienii pentru cel mai mare contract de infrastructura din istoria CNAIR

16

Astăzi, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat depunerea a șapte oferte pentru construcția unui sector din cadrul Autostrazii Transilvania, care include construcția tunelului Meseș. Acest contract ar fi cel mai mare din istoria CNAIR, costand aproximativ 1,5 miliarde euro.

CNAIR a anuntat că proiectarea și execuția subsecțiunilor Poarta Sălajului – Zalău (inclusiv Tunel rutier la profil de autostradă în zona Meseș) și Zalău – Nușfalău, cu o lungime totală de 41 de kilometri, au atras atenția a numeroși constructori și proiectanți din țară și din străinătate. Printre ofertanții care aspiră la realizarea acestui proiect ambițios se numără companii din România, Bosnia Herțegovina, Turcia și Italia.

Umbrarescu participa la licitatie intr-o asociere cu EURO-ASFALT (Bosnia). De asemenea la licitatie mai participa late 6 firme din Italia si Turcia ( WEBUILD SPA – MILANO (Italia);IC IÇTAŞ INŞAAT SANAYI VE TICARET A.Ş. (Turcia) Asocierea MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. (Turcia)” MAPA INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia); Asocierea NUROL INSAAT VE TICARET A.S. – DUYGU TAAHHÜT VE İNŞAAT A.Ş. (Turcia); Asocierea TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S. (Turcia) )

Această licitație reprezintă o provocare pentru fiecare dintre participanți, având în vedere nivelul extrem de complex al lucrărilor implicate. Un punct central al acestui proiect este construcția celebrului #TunelMeseș, care va avea două galerii, o lungime de 2,89 kilometri și va dispune de două benzi de circulație pe fiecare sens de mers. În plus față de tunel, vor fi construite 65 de viaducte, poduri și pasaje, subliniind natura sofisticată și diversificată a proiectului.

Durata de realizare a contractului este de 78 de luni dintre care 18 luni destinate proiectării și 60 execuției. Valoarea estimată a contractului este de 7,48 miliarde lei, fără TVA, iar sursa finanțării este asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Transport.

16 COMENTARII

  1. Să câștige firmă românească de ce să vină din altă țară să ia să facă treabă de mântuială să ia banii oricum nu o să facă ca la ei acasă și să deschidă locuri de muncă să se întoarcă români la ei acasă să muncească

  2. Ar fi ceva normal e o firmă serioasă și pe deasupra rămân banii în țară nu pleacă în Italia său Turcia 1 la mână 2 la mână UMB DĂ SALARI la vreo 2000 de muncitori care plătesc taxe și impozite în țară așa că o mare parte din bani se întorc tot în bugetul statului.

  3. Oare de ce nu se gândesc și la realizarea unei autostrăzi pe traseul București -Predeal -Brasov, poate cel mai aglomerat și solicitat drum din țară? Probabil, doar că este un traseu turistic, deci nu de interes rutier marfă, iar de 30 ani, a devenit coșmarul șoferilor !!??!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.