Umbrărescu conduce și în 2024 topul constructorilor. UMB are de livrat aproape 400 de km de Autostradă și Drum Expres

0
default

UMB începe anul 2024 în fortă, având în portofoliu 388 de kilometri de Autostrăzi și Drumuri Expres pentru care a semnat contracte de execuție și conduce astfel în topul constructorilor din România.

Pe poziția secundă în acest clasament se găsește Makyol, o companie turcă recent intrată pe piața infrastructurii rutiere din România. Compania a câștigat contractul pentru secțiunea Sibiu – Făgăraș, care cuprinde în total 68 de kilometri, împărțiți în 4 loturi. La doar un kilometru în urma lor, pe locul al treilea, se află WeBuild, o companie italiană, cu un total de 67 de kilometri pentru loturile 5 și 3 ale Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, conform datelor analizate de Economedia.

Cei trei constructori au încheiat contracte de proiectare și execuție în valoare totală de peste 35 de miliarde de lei. UMB deține cel mai mare contract, evaluat la 22 de miliarde de lei, în timp ce WeBuild și Makyol au contracte în valoare de 7 miliarde de lei, respectiv 6,3 miliarde de lei, conform statisticilor elaborate de Asociația Pro Infrastructură. Cel mai semnificativ contract de execuție a fost semnat de WeBuild, în valoare de 5,3 miliarde de lei, pentru lotul 3 al Autostrăzii A1 Sibiu – Pitești, care se întinde pe o distanță de 37 de kilometri, fiind cel mai lung dintre cele cinci loturi, însă nu este cel mai extins în ceea ce privește contractarea (lotul 2 al Autostrăzii A7 Focșani – Bacău are 39 de kilometri). Lotul „Meseș” de pe Autostrada Transilvania, aflat în prezent în proces de licitație, acoperă o distanță de 41 de kilometri.

Marile contracte UMB în 2024

De departe, „pariul” UMB pentru 2024 este Autostrada Moldovei (A7) unde are contracte semnate pe 10 loturi și aproape 250 km. Dacă la semnarea ultimelor contracte (Bacău – Pașcani) bucuria atribuirii a dus la metafore precum ,„Autostrada Umbrărescu”, acum progresul oarecum sub așteptări pune sub semnul întrebării deschiderea în avans a secțiunii Buzău – Focșani pe care a promis-o Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. Rămâne de văzut dacă UMB va mobiliza resurse suficiente pe A7 în paralel cu alte loturi unde continuă sau începe lucrări (UMB va deschide șantiere pe A1 Lugoj – Deva, lotul cu tuneluri și pe Lotul 3 PNRR Leghin – Târgu Neamț al Autostrăzii Unirii/continuă execuția pe 32 de kilometri Drum Expres Craiova – Pitești și alți 10 km pe Brăila – Galați).


Fiti la curent cu ultimele stiri din Bacau. Urmariti Bacau.net si pe Google News

Lasa un comentariu mai jos:

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.