Umbrarescu, cel mai mare constructor roman, si-a majorat in 2021 cifra de afaceri cu 29%


Cea mai importanta firma de constructii controlata de Dorinel Umbrarescu, Spedition UMB, a incheiat 2021 cu o cifra de afaceri de 1.3 miliarde lei ( + 29% fata de 2020).

„Spedition UMB, a doua cea mai mare firmă de construcţii prezentă pe piaţa din România, parte din grupul deţinut de antreprenorul Dorinel Umbrărescu, a continuat să-şi majoreze cifra de afaceri în 2021, ducând businessul la un nivel de 1,3 miliarde de lei, ceea ce se traduce într-o creştere de 29%, potrivit calculelor făcute de ZF pe baza datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Profitul şi numărul de angajaţi au fost însă în scădere, câştigul ajungând la 29,7 milioane de lei, iar personalul la 42 de oameni, arată aceeaşi sursă. Numărul mic de angajaţi se explică prin faptul că firma poate folosi angajaţii pe care îi raportează pentru Tehnostrade, o altă companie de construcţii, tot a familiei Umbrărescu din Bacău, şi care are 1.600 de salariaţi.” noteaza zf.ro

Anul trecut, pe baza datelor corespunzătoare anului 2020, Spedition UMB se clasase pe primul loc în rândul constructorilor români, fiind urmată de Tehnostrade. Liderul absolut al pieţei a fost însă Astaldi, companie din Italia al cărei business ajunsese la 1,2 miliarde de lei.

Umbrarescu a reusit o cifra de afaceri impresionanta si pe o alta firma : SA & PE CONSTRUCT SRL , obtinand in 2021 venituri de peste 1 miliard lei cu un profit de aproape 9 milioane lei.

Dorin Umbrarescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.